hiša 5 Svet24.si

(Foto) Tako lepe hiše bodo dobili namesto ...

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

klemen jaklic ustavno sodisce Reporter.si

Branilec Janeza Janše: takšne argumente najde ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Novice Otočec/Novo mesto

Zaprli knjižnico na Otočcu, na potezi direktorica

Piše: Radio Krka

Čas objave:
09.01.2013 15:15

S prvim januarjem so na Otočcu zaprli enoto krajevne knjižnice Mirana Jarca, ki je delovala dvakrat tedensko v prostorih stare šole. Knjižnico so zaprli zaradi neustrezne infrastrukture.

Direktorica Knjižnice Mirana Jarca Novo mesto, Claudia Jerina Mestnik je povedala, da bo tam zdaj delovala potujoča knjižnica. Dodaja, da so zdaj na potezi lokalne oblasti in občina, ki morajo zagotoviti primerne prostore, da bo knjižnična dejavnost lahko potekala varno in nemoteno.

Novomeški župan Alojz Muhič odločitev za zaprtje knjižnice obžaluje, saj ve da je bila med krajani dobro obiskana in dodaja, da na občini niso bili nikoli seznanjeni, da knjižnica deluje v dotrajanih prostorih. Upa, da se bo naj obrnila tudi direktorica knjižnice, s katero bi poiskala ustrezno in trajno rešitev, da krajanom povrnejo standard, ki so ga imeli. 

Odgovor direktorice Knjižnice

Spoštovani!
Vesela sem, da je župan Novega mesta Alojzij Muhič nenadoma spremenil mnenje glede pomoči pri knjižnici Otočec in nam javno preko vaše izjave na Radiu Krka zagotovil podporo in rešitev za neustrezne pogoje knjižnice na Otočcu, ki smo jo bili primorani letos z januarjem zapreti.
V prejšnjih poskusih, kot na primer s priloženim dopisom št. 359/2012 z dne 19. 12. 2012, župan Alojzij Muhič te podpore še ni zagotovil, zato smo morali žal ukrepati. Ta ukrep bomo takoj, ko nam bo župan resnično izvedel rešitev, z veseljem spremenili, saj tudi mi želimo ugoditi potrebam prebivalcev Otočca. Glede potujoče knjižnice pa vas obveščam, da smo jo že pred vašo objavo predvideli za Otočec, in sicer kar dvakrat mesečno. Če bo povpraševanje večje, pa jo bomo seveda organizirali bolj pogosto in vas o tem obvestili.


Lep pozdrav,

Claudia Jerina Mestnik,
direktorica

Novo mesto, 10. 1. 2013


Alojz Muhič, župan MO Novo mesto


Claudia Jerin Mestnik, direktorica Knjižnice Mirana Jarca NM