Bankomat Svet24.si

Ste ostali brez gotovine, vaša bančna kartica pa...

delavci Svet24.si

Slovenci delamo za manj, kot je evropsko ...

borut petek Necenzurirano

Nekdanji Janšev zaupnik je zdaj milijonar. Kdo ga...

grims cerkev-kriz mora bit-facebook Reporter.si

Kako Cerkev omogoča predvolilno kampanjo Branka ...

nika kriznar 24 af Ekipa24.si

Pravljica Nike Križnar! Naša skakalka razkrila ...

dejan dogaja1 Njena.si

Dejan Dogaja in Kiara Haas: Ljubezen jima daje ...

doncic Ekipa24.si

Prihajajo Luka 3! Dončić bo kmalu predstavil ...

Novice Novo mesto

Zaradi gripe opozorila iz bolnišnice

Piše: SB Novo mesto

Čas objave:
04.01.2018 09:18

Glede na povečano število virusnih okužb in prve primere obolelih za sezonsko gripo so s Splošne bolnišnice Novo mesto sporočili nekaj napotkov za preprečevanje prenosa okužb.

Obiskovalce tako prosijo, da na obiske k pacientom prihajajo zdravi, da k pacientom pride le ena do največ dve zdravi odrasli osebi na dan v času obiskov, otroci pa naj na obiske v bolnišnico ne prihajajo.

Na otroškem oddelku je dovoljen obisk enemu od zdravih staršev naenkrat cel dan, v času obiskov pa še ena zdrava odrasla oseba. V porodnišnici je dovoljen obisk porodnice in novorojenca le najožjim svojcem in sicer največ eni do dvema osebama dnevno, v enotah intenzivne terapije pa so obiski dovoljeni najožjim svojcem - eni do dvema osebama hkrati pri pacientu za 10 -15 minut. Obiski otrok pod 15. letom starosti niso dovoljeni oziroma samo po predhodnem dogovoru z zdravnikom.

Ob tem prosijo, da obiskovalci upoštevate čas obiskov ter da izvajate higieno rok in higieno kašlja in upoštevate morebitna dodatna navodila osebja.