radio1 Svet24.si

Janša s Kurzem na Triglav, Avdić s Pitschko na ...

operacija, kirurginja Svet24.si

Kirurginja zarezala v napačno nogo! Kazen 2700 ...

Ursula von der Leyen Svet24.si

Predsednica Evropske komisije o obveznem cepljenju...

jezus janez jansa pf ukom Reporter.si

Ali se bodo danes poslanci NSI odločili za Jezusa...

janez-janša, sds Necenzurirano

Inšpekcija: SDS ni kršila vladnega odloka, ker ...

Meghan Odkrito.si

Meghan Markle - O tem še nikoli ni govorila ...

grilc Ekipa24.si

Sporočilo žene, ki TRGA SRCE: Smrt slovenskega ...

Novice Drnovo/Obrežje

Zaradi omejitev tovornega prometa na mejah prihaja do zastojev

Piše: STA/PIC

Čas objave:
13.03.2020 09:14

Zaradi epidemije novega koronavirusa na slovensko-italijanski meji velja omejitev tranzitnega tovornega prometa pri vstopu v Slovenijo, če končna destinacija tovornjakov ni Slovenija, zato na mejah prihaja do zastojev tovornih vozil. Podobno je ob izstopu tovornih vozil iz države, ki za prehod meje čakajo tudi več kot 15 ur.

/Ob 9.15 uri/ Na dolenjski avtocesti, med priključkom Drnovo in mejnim prehodom Obrežje proti Hrvaški, je 12 kilometrski zastoj na voznem in odstavnem pasu. Čakalna doba za izstop iz države je več kot 15 ur. Pred mejnim prehodom Gruškovje proti Hrvaški je zastoj, dolg sedem kilometrov. Čakalna doba za izstop iz države je več kot osem ur, poroča prometno-informacijski center, kjer lahko preverite najnovejše informacije o razmerah in o čakalnih dobah. 

Na Zavrču je proti Hrvaški peturna čakalna doba za vsa vozila pri izstopu iz Slovenije. Na Središču ob Dravi je pri izstopu iz države najmanj triurna čakalna doba za tovorna vozila. Na mejnem prehodu Metlika tovorna vozila za izstop iz države čakajo eno uro. Dvokilometrski zastoj je nastal tudi pred mejnim prehodom Dolga vas proti Madžarski.


Omejitev za vstop tovornih vozil v državo sicer ne velja v primeru prevoza poštnih pošiljk, zdravil, zaščitne opreme in medicinskih pripomočkov ter človekoljubne pomoči.

Na meji z Madžarsko je prepovedan promet za vsa vozila, ki prihajajo iz Italije. Do zastojev prihaja tudi na mejnih prehodih s Hrvaško, ki na meji prav tako zavrača vsa vozila, ki so prispela iz Italije.

Zaprti so tudi vsi manjši mejni prehodi z Italijo. Odprti ostajajo Rateče, Robič, Vrtojba, Fernetiči, Krvavi Potok ter Škofije.