Štatenbeg, Makole Svet24.si

Do usodnega DA brezplačno, lahko pa tudi ...

astro Svet24.si

Horoskop za soboto, 28. januarja

2023-01-27 22.41.37 Necenzurirano

Ali Tomašič in Možina verjameta, da Zemlja ni ...

borut pahor pisarna pl Reporter.si

Poglejte, koliko nadomestila bo prejemal Borut ...

adam delius Ekipa24.si

Olimpija zahteva 2,5 milijona evrov za mladeniča,...

love, pamela Odkrito.si

Posiljena pri rosnih 12-ih ...

doncic poskodba Ekipa24.si

Največji šok! Luka Dončić s hudo poškodbo, ...

Novice Drnovo/Obrežje

Zaradi omejitev tovornega prometa na mejah prihaja do zastojev

Piše: STA/PIC

Čas objave:
13.03.2020 09:14

Zaradi epidemije novega koronavirusa na slovensko-italijanski meji velja omejitev tranzitnega tovornega prometa pri vstopu v Slovenijo, če končna destinacija tovornjakov ni Slovenija, zato na mejah prihaja do zastojev tovornih vozil. Podobno je ob izstopu tovornih vozil iz države, ki za prehod meje čakajo tudi več kot 15 ur.

/Ob 9.15 uri/ Na dolenjski avtocesti, med priključkom Drnovo in mejnim prehodom Obrežje proti Hrvaški, je 12 kilometrski zastoj na voznem in odstavnem pasu. Čakalna doba za izstop iz države je več kot 15 ur. Pred mejnim prehodom Gruškovje proti Hrvaški je zastoj, dolg sedem kilometrov. Čakalna doba za izstop iz države je več kot osem ur, poroča prometno-informacijski center, kjer lahko preverite najnovejše informacije o razmerah in o čakalnih dobah. 

Na Zavrču je proti Hrvaški peturna čakalna doba za vsa vozila pri izstopu iz Slovenije. Na Središču ob Dravi je pri izstopu iz države najmanj triurna čakalna doba za tovorna vozila. Na mejnem prehodu Metlika tovorna vozila za izstop iz države čakajo eno uro. Dvokilometrski zastoj je nastal tudi pred mejnim prehodom Dolga vas proti Madžarski.


Omejitev za vstop tovornih vozil v državo sicer ne velja v primeru prevoza poštnih pošiljk, zdravil, zaščitne opreme in medicinskih pripomočkov ter človekoljubne pomoči.

Na meji z Madžarsko je prepovedan promet za vsa vozila, ki prihajajo iz Italije. Do zastojev prihaja tudi na mejnih prehodih s Hrvaško, ki na meji prav tako zavrača vsa vozila, ki so prispela iz Italije.

Zaprti so tudi vsi manjši mejni prehodi z Italijo. Odprti ostajajo Rateče, Robič, Vrtojba, Fernetiči, Krvavi Potok ter Škofije.