finska premierka Svet24.si

Finska premierka, kljub koronavirusu, v nočnem ...

Kraljica Elizabeta Svet24.si

Britanska kraljica leto dni po moževi smrti spet ...

paris Svet24.si

FOTO: V mrazu se borijo za preživetje v šotorih ...

vrtovec kosorok Reporter.si

Sekretarjeva naveza z agentom Udbe: Blaž ...

por43525BOR_6937 Necenzurirano

Skrivnost 12 milijonov z Madžarske za ...

marko-stanković Njena.si

Je talent Marko našel ljubezen?

gajser mm Ekipa24.si

NOVA TRAGEDIJA v Avstriji! Športni svet ...

Novice Metlika/Obrežje

Zaradi zastojev na meji, odsvetujejo nenujna potovanja v tujino

Piše: STA

Čas objave:
11.03.2020 13:25

/Ob 13.30 uri /V Prometno-informacijskem centru, v izogib zastojem na meji, povezanih z izvajanjem ukrepov v povezavi s preprečevanjem širjenja novega koronavirusa, odsvetujejo nenujna potovanja v tujino, posebej v Italijo in na Hrvaško. Za zdaj sicer poročajo predvsem o dolgi čakalni dobi za tovorna vozila na mejnem prehodu Obrežje.

Naknadno so s Prometno-informacijskega centra sporočili, da so od hrvaške policije dobili informacijo, da južna slovenska soseda na mejnih prehodih zavrača vsa vozila, ki so prispela iz Italije. Dodali so, da na mejnih prehodih prihaja do zastojev in daljšega čakanja. 

Zaradi izvajanja ukrepov v povezavi z novim koronavirusom je sicer med priključkom Drnovo na dolenjski avtocesti in mejnim prehodom Obrežje proti Hrvaški nastal zastoj tovornih vozil v dolžini 13 kilometrov. Vozila so na odstavnem pasu, vozniki tovornjakov morajo za izstop iz države čakati več kot osem ur, za vstop pa več kot sedem ur.

Sicer precej krajša čakalna doba, ki za tovorna vozila dosega dve uri, je tudi na mejnih prehodih Dragonja in Metlika.

Drugih konkretnih informacij o dolžini zastojev osebnih vozil za zdaj na spletni strani Prometno-informacijskega centra še ni, prav tako še ni poročil o zapletih na meji z Italijo, kjer Slovenija na nekaterih velikih prehodih uvaja poostren nadzor, nekatere čezmejne cestne povezave pa zapira.