kamera Svet24.si

Žena zasačila profesorja v objemu študentke

tutan lenard Svet24.si

FOTO: To je najbrž edini slovenski par, ki živi ...

BITENC Necenzurirano

Bešič Loredan in Bitenc skupaj proti Breclju

zvezdan martic2 Reporter.si

Bo to novi predsednik uprave RTV Slovenija?

benjamin sesko Ekipa24.si

Mora Keka skrbeti!? Ne le Jan Oblak, poškodovan ...

Sabina Mlakar Njena.si

Sabino Mlakar na zadnjo pot pospremili tudi znani ...

dragic 2 Ekipa24.si

Goran Dragić brutalno iskreno o svoji ...

Novice Metlika/Obrežje

Zaradi zastojev na meji, odsvetujejo nenujna potovanja v tujino

Piše: STA

Čas objave:
11.03.2020 13:25

/Ob 13.30 uri /V Prometno-informacijskem centru, v izogib zastojem na meji, povezanih z izvajanjem ukrepov v povezavi s preprečevanjem širjenja novega koronavirusa, odsvetujejo nenujna potovanja v tujino, posebej v Italijo in na Hrvaško. Za zdaj sicer poročajo predvsem o dolgi čakalni dobi za tovorna vozila na mejnem prehodu Obrežje.

Naknadno so s Prometno-informacijskega centra sporočili, da so od hrvaške policije dobili informacijo, da južna slovenska soseda na mejnih prehodih zavrača vsa vozila, ki so prispela iz Italije. Dodali so, da na mejnih prehodih prihaja do zastojev in daljšega čakanja. 

Zaradi izvajanja ukrepov v povezavi z novim koronavirusom je sicer med priključkom Drnovo na dolenjski avtocesti in mejnim prehodom Obrežje proti Hrvaški nastal zastoj tovornih vozil v dolžini 13 kilometrov. Vozila so na odstavnem pasu, vozniki tovornjakov morajo za izstop iz države čakati več kot osem ur, za vstop pa več kot sedem ur.

Sicer precej krajša čakalna doba, ki za tovorna vozila dosega dve uri, je tudi na mejnih prehodih Dragonja in Metlika.

Drugih konkretnih informacij o dolžini zastojev osebnih vozil za zdaj na spletni strani Prometno-informacijskega centra še ni, prav tako še ni poročil o zapletih na meji z Italijo, kjer Slovenija na nekaterih velikih prehodih uvaja poostren nadzor, nekatere čezmejne cestne povezave pa zapira.