mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1701778337-dsc9818-01-1701778319724 Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

marjetka-voglar-in-rudi-mlakar, poroka-na-prvi-pogled Njena.si

Rudi premagal vse ovire in zanetil ljubezen

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Novice

Zasegli ukraden avtomobil

Piše: Policijska uprava Novo mesto

Čas objave:
22.02.2018 10:07

Policisti Policijske uprave Novo mesto so intervenirali v 50 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 156 klicev. Obravnavali so prometno nesrečo, v kateri se je huje poškodoval pešec in pet prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda.

Posredovali so zaradi devetih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj grožnje, poškodovanja tuje stvari in tatvin.

PROMETNA VARNOST
V prometni nesreči huje poškodovan pešec
Policisti Policijske postaje Krško so bili nekaj pred 14.30 obveščeni o prometni nesreči v Dolenji vasi pri Krškem. Opravili so ogled in po prvih ugotovitvah je 55-letna voznica osebnega avtomobila na prehodu za pešce trčila v otroka, ki je prečkal cesto. Huje poškodovanega pešca so reševalci odpeljali v bolnišnico, okoliščine prometne nesreče pa policisti še preiskujejo.

KRIMINALITETA
Tatvina
V okolici Metlike je med 19. 2. in 21. 2. nekdo iz odklenjenega objekta, namenjenega sušenju mesa, odtujil suhomesnate izdelke in lastnika oškodoval za 200 evrov.



MEJNE ZADEVE IN TUJCI
Nedovoljeni prestopi državne meje in poskusi izmika mejni kontroli
Okoli 21. ure je ne mejni prehod Obrežje na vstop v Slovenijo pripeljal voznik tovornega vozila iz Srbije. Policisti so opravili mejno kontrolo in pregled  tovornega vozila. V tovornem delu so našli tri državljane Afganistana, ki so se skriti med tovorom skušali izogniti mejni kontroli. Tujce so predali hrvaškim varnostnim organom.

V noči na 22. 2. so brežiški policisti med opravljanjem nalog varovanja državne meje pri naselju Brezje pri Veliki Dolini izsledili in prijeli štiri  državljane Sirije, ki so nezakonito prestopili državno mejo.
Policisti Policijske postaje Metlika so 22. 2. okoli 2. ure pri Božakovem prijeli dva državljana Alžirije, ki sta nezankonito prestopila državno mejo. Postopki s tujci še potekajo.

Zasegli ukraden avtomobil
Na Mejni prehod za mednarodni cestni promet Obrežje je nekaj pred 21. uro na izstop iz Slovenije pripeljal voznik osebnega avtomobila Audi SQ7 iz Italije. Policisti so opravili mejno kontrolo in pregled vozila. Ob preverjanju v scgenskem informacijskem sistemu so ugotovili, da je bil Audi včeraj ukraden v Italiji. 42-letnemu vozniku iz Italije so odvzeli prostost in ga pridržali. O ugotovitvah so sezannili pristojno tožilstvo.