lf3awxRQ.jpeg Svet24.si

Te besede je namenila bogati sodnici in nekdanjemu...

usodna odločitev Dobra karma

Tako vaš rojstni datum vpliva na sprejemanje ...

20023X2073 Svet24.si

FOTO: Modna milica: Mariborska tigrica, zakonca ...

puška Svet24.si

Sredi belega dne je streljal nad glavami ...

vodnar Dobra karma

Z neba nam je zavladal Vodnar. Spoznajte ga!

lea sirk Njena.si

Tudi brat Lee Sirk v pevske vode?

Mijo Matić Njena.si

Huda poškodba sanjskega moškega

Novice Novo mesto

Zbirajo spomine - Kinematografija v Novem mestu

Piše: Knjižnica Mirana Jarca Novo mesto

Čas objave:
08.11.2019 16:22

Se še spomnite vašega prvega ogleda filma v kinu? Še hranite filmski plakat, vstopnico ali fotografije stavb, v katerih so se nahajali kinematografi? Ste ob obisku kina doživeli kaj, kar se vam je še posebej vtisnilo v spomin? Ob stoletnici rednih filmskih predstav v Novem mestu posvečajo akcijo zbiranja spominov tematiki kinematografije v Novem mestu.

Če doma hranite fotografije zunanjosti in notranjosti stavb kinematografov, kino sporede, filmske letake, plakate, vstopnice ali bi z njimi delili doživetja in spomine z obiskov kino predstav, vas vabijo k sodelovanju v torek, 12. novembra 2019, med 8.00 in 19.00 v Bukvarno in časopisno čitalnico pri Študijskem oddelku novomeške knjižnice. Gradivo, ki ga boste prinesli, bodo digitalizirali in vam ga vrnili, zbrano digitalizirano gradivo pa shranili v svojem arhivu in ga delno uporabili za pripravo novih digitalnih zbirk na spletnem portalu digitalizirane kulturne dediščine slovenskih pokrajin Kamra.

Zbiranje gradiva na temo kinematografije v njihovem kraju bo na omenjeni dan v času odprtosti knjižnic potekalo tudi v Ljudski knjižnici Metlika, Knjižnici Črnomelj, Knjižnici Brežice, Knjižnici Sevnica, Valvasorjevi knjižnici Krško, Knjižnici Kočevje, Knjižnici Miklova hiša Ribnica in Knjižnici Pavla Golie Trebnje.
Vsaka zgodba šteje pri snovanju življenjske zgodbe našega kraja!