viktor-orban, robert-golob Svet24.si

FOTO: Orban in Golob ob prihodu na kosilo brez ...

tempest, bojno-letalo Svet24.si

Zahodne sile s skupnim razvojem novega, naprednega...

damjan-žugelj Necenzurirano

NPU preiskuje tajno bazo podatkov za SDS

bostjan turk luka mesec pl Reporter.si

Boštjan M. Turk na bizarnem referendumskem ...

doncic dallas 22 Ekipa24.si

Uh, je bil besen! Dončić v podaljšku znorel ...

christine-mcvie1 Odkrito.si

Poslovila se je legendarna glasbenica

Albert Riera Ekipa24.si

Takšnega ga še niste videli! Besni Riera udaril ...

Novice Brežice

Zdravstveni dom Brežice bo dobil prizidek

Piše: STA

Čas objave:
18.07.2022 10:33

Brežiški svetniki so po lanski potrditvi projekta na zadnji redni julijski seji potrdili novelacijo naložbenega programa dozidave Zdravstvenega doma Brežice. Naložba bo stala nekaj več kot 7,68 milijona evrov, ministrstvo za zdravje bo zanjo prispevalo nekaj več kot 850.000 evrov. Občina Brežice bo iz Eko sklada zanjo dobila skoraj 430.000 evrov.

Pri naložbi bo z 2,3 milijona evrov sodelovala tudi Lekarna Brežice, Zdravstveni dom Brežice bo prispeval 410.000 evrov lastnega denarja, razliko bo pokrila brežiška občina, je navedel tamkajšnji župan Ivan Molan. Začetek gradnje načrtujejo v jeseni oz. oktobra, vsa potrebna dela nameravajo končati do marca 2024. Molan je še pojasnil, da je bilo naložbeni program treba novelirati zaradi dviga cen gradbenih storitev v zadnjem obdobju. Po podatkih brežiške občine bodo na zahodni strani tamkajšnjega zdravstvenega doma zgradili prizidek in vanj umestili del njegovih primarnozdravstvenih dejavnosti in lekarno. Zagotovili bodo ustrezne prostorske pogoje za širitev določenih zdravstvenih programov in za delovanje Lekarne Brežice, so dodali. Za omenjeno naložbo so priskrbeli vso potrebno dokumentacijo in gradbeno dovoljenje. Naložba obsega gradnjo trinadstropnega prizidka s skupno neto površino nekaj manj kot 2000 kvadratnih metrov in ureditev prostorov za lekarno v pritličju ter severnem delu prvega nadstropja. Lekarna bo dobila ločeni vhod.

V preostalem delu prvega nadstropja, v drugem nadstropju in veznem delu bodo uredili bodo še prostore za otroški in šolski dispanzer, za laboratorij ter medicino dela, prometa in športa. Prizidali bodo tudi zunanje dvigalo in zgradili pokrito jekleno konstrukcijo s požarnim stopniščem. Uredili bodo še dovoz z nadstrešnico in okolico prizidka. Naložba obsega še nakup in montažo potrebne opreme ter nakup in namestitev avtomatiziranega lekarniškega skladišča. Gre za sodobno energetsko zasnovano oz. za t. i. skoraj ničenergijsko stavbo, so še sporočili z brežiške občine.