Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Novice Ivančna Gorica

Zdravstveni dom Ivančna Gorica z novimi prostori

Piše: STA

Čas objave:
25.10.2018 14:54

Zdravstveni dom v Ivančni Gorici se lahko pohvali z novimi prostori pediatrije, ginekološkega dispanzerja in Centra za krepitev zdravja, ki se nahajajo v prostorih nad ivanško lekarno oz. v prizidku zdravstvenega doma. Občina je za ureditev prostorov namenila dobrih 580.000 evrov, od tega bo 182.000 prejela od ministrstva, so sporočili z občine.

Nove prostore so slovesno odprli v sredo. Kot je ob tej priložnosti dejal direktor Zdravstvenega doma Ivančna Gorica Janez Zupančič, ima občina velik prirast mladih družin, zato je bila potreba velika, največji problem pa so bili pediatrični prostori.

Župan Dušan Strnad je ivanški zdravstveni dom ocenil kot enega najmodernejših v Sloveniji. S tem ko so zdravniki in osebje dobili dodatne prostore za delo, pa so dobili tudi možnost razširitve programov.



Občina Ivančna Gorica in tamkajšnji zdravstveni dom sta sicer ena od 25. zdravstvenih domov in občin, ki sta na javnem razpisu ministrstva za zdravje uspešno kandidirala in pridobila dobrega pol milijona nepovratnih sredstev za projekt nadgradnje preventivnih programov. Zdravstveni dom bo sredstva v višini 365 tisočakov namenil izvajanju preventivnih programov, preko katerega je vzpostavljen Center za krepitev zdravja. Občina pa bo iz tega naslova pridobila že omenjenih 182.000 evrov.

Po besedah pomočnice direktorja za zdravstveno nego Marte Praznik je projekt nadgradnja že obstoječih preventivnih programov za otroke in mladostnike ter programov za odraslo populacijo s poudarkom na preventivnem delu ranljivih skupin. Prav zato so v zdravstvenem domu vzpostavili integriran Center za krepitev zdravja, projekt od letošnjega marca že izvajajo in bo trajal do konca leta 2019.