Robert Golob, Tina Gaber Svet24.si

FOTO: Robert Golob in Tina Gaber skupaj na ...

planinec Svet24.si

Astrološki športni vodič: oven naj teče, bik ...

borut-pahor Necenzurirano

Če bi France Prešeren imel Instagram ... #kolumna

midhat mujkic Reporter.si

Škandalozno: imam Mujkić z džezvo razbil obraz ...

Ilka Stuhec darja crnko Ekipa24.si

Velike težave v ekipe Ilke Štuhec! Ilkina mama ...

Princesa Diana naj bi bila s svojo dušo še vedno ob Harryju Odkrito.si

Pokojna Diana je spregovorila in mu povedala …

peter prevc Ekipa24.si

Grdo! Zelo nesramno! Nizkoten napad na Petra ...

Novice Sevnica

AVDIO: Zdravstveni dom Sevnica bogatejši za novo garažno hišo reševalne službe

Piše: STA

Čas objave:
14.02.2020 17:37

Zdravstveni dom Sevnica je danes uradno odprl novozgrajeno garažno hišo oziroma tehnični del omenjene infrastrukture, namenjene vozilom nujne medicinske pomoči. Z omenjeno naložbo so celostno rešiti problem parkiranja vozil nujne medicinske pomoči na območju zdravstvenega doma. Zdravstveni dom je za naložbo skupaj davkom odštel 320.000 evrov.

Direktorica Zdravstvenega doma Sevnica Vladimira Tomšič je ob odprtju povedala, da je v pokriti vkopani garaži prostor za reanimobil, reševalna vozila in preostala vozila za nenujne ter sanitetne prevoze.

V vrhnjem delu novozgrajene stavbe bodo parkirana vozila patronažne in drugih zdravstvenih služb, v njenih prostorih bodo uredili tudi depo za odpadke iz zdravstva in komunalne odpadke ter sobo za sprejem svojcev umrlih.

Po podatkih sevniškega zdravstvenega doma gre za dvoetažno zgradbo. V kletni etaži je poleg garaže za reševalna vozila tudi nadstrešnica za parkiranje osebnih službenih vozil. Za dostop do parkirnih mest v pritlični etaži nove garaže so zgradili dovoz z ravni zdajšnjih parkirišč pred zdravstvenim domom. Na ravni pritličja so zgradili še nadstrešnico za kolesa.

Z navedeno posodobitvijo Zdravstveni dom Sevnica tudi na svojih zunanjih površinah deluje organizirano, saj so vsa vozila nujne medicinske pomoči in vsa druga osebna službena vozila združena na enem parkirišču, sprostili pa so tudi prostor za parkiranje pacientov in obiskovalcev zdravstvenega doma.

Sevniški zdravstveni dom je ob današnjem odprtju prevzel tudi novo, skupaj z davkom nekaj manj kot 160.000 evrov vredno reševalno vozilo, z vso potrebno sodobno opremo. Ministrstvo za zdravje je prek razpisa zanj prispevalo nekaj več kot 40.000 evrov, razliko so pokrili sami.

Direktorica je nadaljevala, da si v zdravstvenem domu obetajo tudi triažno enoto satelitskega urgentnega centra. Ker bi ta morala začeti delovati aprila, pa v Sevnici upajo, da se bo vlada v odhajanju držala dogovora in izpolnila svoje zaveze.

V sevniškem zdravstvenem domu, ki nima večjih kadrovskih težav, bi po njenih besedah sicer potrebovali še dva zdravnika družinske urgentne medicine in psihiatra. Da bi rešili prostorsko stisko, pa nameravajo najkasneje prihodnje leto nadzidati tretje nadstropje lastnega drugega stolpiča. Naložba naj bi terjala 1,7 milijona evrov, pri tej sicer računajo na državno in občinsko denarno podporo, je še povedala Tomšičeva.

Zdravstveni Sevnica sicer pokriva primarne zdravstvene potrebe sevniške občine oz. 19.000 ljudi, v njem deluje tudi regijski posavski center za duševno zdravje.

Direktorica ZD Sevnica Vladimira Tomšič

Naložba v garažno hišo