profimedia-0713119763 Svet24.si

Manekenka pravi, da pije kri svojega mladega moža

pogresani_oblacila Svet24.si

Osvojil Triglav in izginil

POL20220602BOR_7628 Necenzurirano

Na Hanovi mizi za 100 milijonov želja naftnih ...

resa velika planina Reporter.si

Uroš Urbanija se ju ni usmilil: kako sta se ...

andreja slokar mm Ekipa24.si

Pa to je neverjetno! Italijani 'vzeli' najboljšo ...

Mislim, da me do »brezbesedja« lahko pripravi edino moj tri in pol letni Lev Odkrito.si

Ana Maria Mitič: »S težavami se je treba ...

sveca Ekipa24.si

Huda tragedija! V nesreči na pripravah na ...

Novice Dolenjske Toplice

Zgradili bodo nov most

Piše: Dolenjski list, Rok Nose

Čas objave:
20.02.2020 20:59

Zaradi gradnje novega mostu čez potok Črmošnjica v Podturnu, so danes zaprli državno cesto, ki od križišča v Podturnu pelje proti Dolenjskim Toplicam. »Most in prepust sta v slabem stanju, zaradi česar je promet omejen na 7,5 ton. Prav tako pa tudi prometna oprema ne izpolnjuje današnjih standardov za zagotavljanje varnosti vseh udeležencev prometa,« so za Dolenjski list pojasnili z Ministrstva za infrastrukturo.

Investicija vključuje gradnjo nadomestnega mostu in prepusta, predvidena je tudi ureditev struge in rekonstrukcija ceste v območju mostu in prepusta. Most bo širši, imel bo pločnik, ki bo kasneje povezan s pločnikom do Sel. »Skupna dolžina posega, vključno z rekonstrukcijo priključnih cest, je približno 70 metrov,« še dodajajo na ministrstvu.

Izvajalec del je podjetje Map trade iz Slovenske Bistrice, ki je bil kot najugodnejši ponudnik izbran na javnem naročilu, pogodbena vrednost del pa znaša okoli 410.000 evrov z DDV.

V času gradnje je predvidena popolna zapora ceste, do konca aprila. Obvoz bo potekal na relaciji Podturn-Soteska-Straža-Dolenjske Toplice-Podturn in obratno. Na območju gradbišča bo za lastnike omogočen dostop do stanovanjskih objektov. Vse prosijo za razumevanje in strpnost.