Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

Taylor Swift Svet24.si

Nov album Taylor Swift – 31 pesmi, vsaka s ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

maja-ogorevc, delovna-akcija Njena.si

Skromna, a čista hiška doživlja pravljično ...

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Novice Dolenjske Toplice

Zgradili bodo nov most

Piše: Dolenjski list, Rok Nose

Čas objave:
20.02.2020 20:59

Zaradi gradnje novega mostu čez potok Črmošnjica v Podturnu, so danes zaprli državno cesto, ki od križišča v Podturnu pelje proti Dolenjskim Toplicam. »Most in prepust sta v slabem stanju, zaradi česar je promet omejen na 7,5 ton. Prav tako pa tudi prometna oprema ne izpolnjuje današnjih standardov za zagotavljanje varnosti vseh udeležencev prometa,« so za Dolenjski list pojasnili z Ministrstva za infrastrukturo.

Investicija vključuje gradnjo nadomestnega mostu in prepusta, predvidena je tudi ureditev struge in rekonstrukcija ceste v območju mostu in prepusta. Most bo širši, imel bo pločnik, ki bo kasneje povezan s pločnikom do Sel. »Skupna dolžina posega, vključno z rekonstrukcijo priključnih cest, je približno 70 metrov,« še dodajajo na ministrstvu.

Izvajalec del je podjetje Map trade iz Slovenske Bistrice, ki je bil kot najugodnejši ponudnik izbran na javnem naročilu, pogodbena vrednost del pa znaša okoli 410.000 evrov z DDV.

V času gradnje je predvidena popolna zapora ceste, do konca aprila. Obvoz bo potekal na relaciji Podturn-Soteska-Straža-Dolenjske Toplice-Podturn in obratno. Na območju gradbišča bo za lastnike omogočen dostop do stanovanjskih objektov. Vse prosijo za razumevanje in strpnost.