hiša 5 Svet24.si

(Foto) Tako lepe hiše bodo dobili namesto ...

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

klemen jaklic ustavno sodisce Reporter.si

Branilec Janeza Janše: takšne argumente najde ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Novice

Zgradili bodo prizidek k ZD Metlika

Piše: R.K.

Čas objave:
16.08.2022 14:18

Danes sta župan Občine Metlika, Darko Zevnik in direktor podjetja BGP gradnje, d.o.o., Danijel Špingler, podpisala gradbeno pogodbo za izgradnjo prizidka k Zdravstvenemu domu Metlika.

Vrednost del, vključno z DDV, znaša 1.107.210,53 evrov, od tega bo Ministrstvo za zdravje zagotovilo 593.459,20evrov, Eko sklad 111.600,00evrov, razliko pa bosta zagotovila Občina Metlika in Zdravstveni dom Metlika. Dela se bodo pričela konec avgusta, dokončana pa bodo predvidoma v roku desetih mesecev.

Občina Metlika je investicijo v začetku letošnjega leta prijavila na javni razpis Ministrstva za zdravje za sofinanciranje investicij na primarni ravni zdravstvenega varstva v Republiki Sloveniji za leti 2022 in 2023 in aprila prejela pozitivni sklep.

podpis-pogodbe
Podpis pogodbe
Občina Metlika

Cilj projekta je izgradnja prizidka k Zdravstvenemu domu Metlika iz dveh kubusov v treh etažah. Urejeni bodo prostori za splošno in družinsko medicino (283 kvadratnih metrov), zdravstveno varstvo predšolskih otrok in mladine (41 kvadratnih metrov) ter zdravstveno varstvo žensk (27 kvadratnih metrov) z vso potrebno medicinsko in vgradno opremo.