Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Novice

Živahna jesen v Mladinskem centru Brežice

Piše: R.K.

Čas objave:
10.11.2022 10:47

Jesen v MC Brežice je več generacijsko in programsko pestro obarvana. Poleg izvedenih različnih mladinskih delavnic in gostovanja skupine iz Bolgarije, bogatega kulturnega programa ter kariernega sejma, so aktivni tudi na projektnem področju.

Prvi karierni sejem in redno obveščanje mladih o poklicnih možnostih

Konec septembra so v MC Brežice organizirali prvi karierni sejem, kjer se jim je pridružilo 35 različnih delodajalcev in več kot 400 mladih udeležencev iz Posavja. Na dogodku so mlade seznanjali z možnostmi zaposlitve in potencialnimi delodajalci ter podjetjem ponudili priložnost povezovanja.

V prostorih centra se odvijajo tudi predavanja za študente Fakultete za turizem Univerze v Mariboru. Sodelavci ZPTM se redno odzivajo na pobude s predstavitvami zaposlitvenih možnosti tako v ZPTM kot v občini ter širši regiji.

mc-brežice
Živahna jesen v Mladinskem centru Brežice
Zavod za podjetništvo, turizem in mladino Brežice

Naziv EURODESK regionalni partner in izvedli prenos dobrih praks 

Kot pravijo v Zavodu za podjetništvo, turizem in mladino Brežice, bodo v okviru pridobljenega naziva še naprej stremeli h kakovostnemu informiranju mladih in sicer na način, da zagotavljajo informacije o evropski mladinski politiki in omogočajo prostor za prenos dobrih praks ter izmenjavo izkušenj med akterji na področju informiranja, svetujejo mladim in jih informirajo o obstoju mreže Eurodesk ter evropskih programov mobilnosti. Mednarodni prenos dobrih praks so izvedli znotraj tedenskega delovnega srečanja, ko so v prostorih MC Brežice gostili mladinsko izmenjavo iz Mladinskega centra Plovdiv, Bolgarija. Tako kot oni sami, so tudi kolegi iz Bolgarije del prestižnega znaka kakovosti, ki ga podeljuje Svet Evrope. Skozi različne aktivnostih so delili dobre prakse, različne načine izvedbe delavnic, spoznavali projekte ipd. Tudi njihovi prostovoljci so pokazali odlične vodstvene in izvedbene sposobnosti ter poskrbeli za dobro počutje in energične dni.

Začetek projekta Mladi za šport in delavnice o vrednotah

V septembru so pričeli z izvedbo aktivnosti projekta Mladi za šport, kjer je vodilni partner Zavod za šport Slovenske Konjice. Namen projekta je pričeti s strukturiranim pristopom k reševanju športne ne aktivacije mladih, osrednja cilja projekta pa sta analiza dejanske vključenosti mladih med 15. in 29. letom v športne aktivnosti ter priprava definiranih in končnih ukrepov, ki bodo predstavljeni in implementirani na lokalni ravni. Zato v okviru projekta zbirajo podatke o športnih aktivnostih v Občini Brežice in vabijo k izpolnitvi ankete: https://www.1ka.si/a/37088006. Ob finančni podpori Občine Brežice to jesen skupaj z društvom Vilinski ključ izvajajo tudi delavnice o vrednotah v vrtcih in na osnovnih šolah občine Brežice, ki so jih mladi odlično sprejeli in v katerih radi sodelujejo.