denis-avdić Svet24.si

FOTO in VIDEO: Denisu Avdiću voščili tudi dve ...

opica tamarinka Svet24.si

Skrivnostna izginotja in smrt v živalskem vrtu

sova, rusija, vohunjenje Necenzurirano

Skrivnost stavbe, kjer je bil štab ruskih vohunov

plavajoce mobilne hise ljubljanica-pl003 Reporter.si

Jankovićevi stari znanci so se omastili: bivša ...

doncic Ekipa24.si

Kako se je iskrilo! Pomočnik Detroita želel ...

konec Njena.si

Sanjski moški: Blaž in Arijanna skupaj smučata,...

luka doncic Ekipa24.si

Lukaaaaa! Dončić po poškodbi z neverjetnim ...

Novice Mirna

Žive jaslice z eksotičnimi živalmi

Piše: Radio Krka/STA

Čas objave:
08.12.2012 09:33

Popestrene so s hkratnim ogledom dvajsetih različnih vrst domačih in tujih živali - kamel, rakunov, severnih jelenov, nojev in drugih, na ogled pa so ob večernih urah.

Na turistični kmetiji Ranč Aladin na Gomili pri Mirni na Dolenjskem so do konca januarja prihodnje leto na ogled žive jaslice s svetopisemskimi prizori, glasbo in osvetlitvijo.

Kot je za STA povedal Damjan Zupan, so na njihovi turistični kmetiji ubrali nekoliko izobraževalni pristop, njihove živali pa so drugače za razne skupine, posameznike ali šolarje na ogled skozi vse leto.

Skupaj redijo več kot 60 živali, vse eksotične vrste, kot sibirsko dvogrbo kamelo oziroma štiriletnega Aladina, ki lahko dočaka 40 let in doseže težo 900 kilogramov, rakune, severna jelena, kenguruja, afriške in novozelandske noje, nosatega medveda, ježevce, lame in druge za slovenske kraje nenavadne živali pa je kupil v Nemčiji. Vse živali so tudi prilagojene evropskemu podnebju, je dodal.

Jaslice na Ranču Aladin so odprte vsak dan po 16. uri, obiskovalcem pa ob predstavitvi posameznih živali ponujajo tudi tople napitke, je še povedal Zupan.