mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1701778337-dsc9818-01-1701778319724 Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

poroka-na-prvi-pogled, večer, marjetka Njena.si

Marjetko in Rudija razdvojili, a sta našla pot ...

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Novice Ljubljana

Zlata priznanja letos devetim inovacijam, med njimi Iskra PIO

Piše: R.K.

Čas objave:
12.10.2021 20:37

V okviru Dneva inovativnosti je Gospodarska zbornica Slovenije (GZS) danes že 19. podelila nacionalna priznanja najbolj inovativnim podjetjem in inovatorjem v podjetjih in drugih organizacijah. Nacionalno priznanje GZS za najboljše inovacije predstavlja najvišje priznanje inovativnim dosežkom slovenskih podjetij in s tem promocijo inovativnosti v Sloveniji.

Podeljenih je bilo 9 zlatih, 31 srebrnih ter 1 posebno priznanje za inovacijski izziv – inovacije, ki rešujejo izzive covida-19. Nagrajena je bila tudi najboljša inovacija leta po izboru javnosti.

Tibor Šimonka, predsednik GZS, je ob tej priložnosti izrazil zadovoljstvo, »da so med inovacijami, ki kandidirajo za najvišja priznanja, tako produktne in procesne kot tudi trženjske in družbene inovacije. To pomeni, da imamo v naši državi širok in pester nabor podjetij in organizacij, ki imajo ne le srčno željo, ampak tudi sposobnost inovirati na zares širokem področju. S tem pa se tudi ne bojim za prihodnost. Kajti inovativna podjetja so tista, ki bodo jutri ustvarjala novo dodano vrednost, nove možnosti zaposlovanja in s tem soustvarjala tudi blaginjo za državo kot tako.« Dodal je, da se je pri tem treba zavedati, da sama inovativnost ni dovolj. Inovativnost je proces, ki pripelje do novega izdelka, storitve ali rešitve, realizirane na trgu. Poleg nje pa je za uspešnost podjetij potrebno še marsikaj drugega, za to pa so potrebni zavzeti ljudje z vizijo, kako naprej. Zato ga navdušuje, da za inovacijami stojijo skupine inovatorjev, ki se niso povezali samo med sabo v podjetjih, ampak so aktivno sodelovali in razvijali tudi izven meja svojih organizacij.

Za priznanja na nacionalni ravni se je potegovalo 41 najboljših inovacij iz vse Slovenije. GZS je nagradila tudi najboljšo inovacijo leta po izboru javnosti – v letu 2021 je to inovacija Varstveno delovnega centra (VDC) Zasavje - Gradimo vključujoče, inovativno in povezano Zasavje.

Prejemniki zlatih priznanj:
CASTOOLA d.o.o. - Platforma za ciljano TV oglaševanje Castoola
Danfoss Trata d.o.o. - AB-QM 4.0 - Tlačno neodvisen regulacijski ventil z visoko zanesljivim delovanjem v zahtevnem mediju


Domel d.o.o. - Razvoj in industrializacija motorja 721
Elan, d.o.o. - Zložljive, vsestranske karving smuči VOYAGER
Hidria d.o.o. - Elektronsko komutirani ventilatorji EC R18
Iskra PIO d.o.o. - PIO Flash® dekontaminacijski sistem
Radgonske gorice d.o.o. - Untouched by Light – prvo peneče vino na svetu, ki se proizvaja in okuša v temi
Red Pitaya d.d. - Naprava za zajem in obdelavo podatkov SIGNALlab 250-12
SIJ Metal Ravne d.o.o. - Orodno jeklo za delo v vročem z izboljšano toplotno prevodnostjo SITHERM S140R