Bankomat Svet24.si

Ste ostali brez gotovine, vaša bančna kartica pa...

merkur 1 Svet24.si

Intuitivni čas retrogradnega Merkurja obrnimo ...

borut petek Necenzurirano

Nekdanji Janšev zaupnik je zdaj milijonar. Kdo ga...

grims cerkev-kriz mora bit-facebook Reporter.si

Kako Cerkev omogoča predvolilno kampanjo Branka ...

nika kriznar 24 af Ekipa24.si

Pravljica Nike Križnar! Naša skakalka razkrila ...

dejan dogaja1 Njena.si

Dejan Dogaja in Kiara Haas: Ljubezen jima daje ...

doncic Ekipa24.si

Prihajajo Luka 3! Dončić bo kmalu predstavil ...

Novice Ljubljana/Novo mesto

ZMOS pozdravlja sproščanje ukrepov

Piše: MO Novo mesto

Čas objave:
04.05.2020 19:59

Združenje mestnih občin Slovenije (ZMOS) je na zadnji skupščini pozdravilo nadaljnje sproščanje ukrepov proti epidemiji. Na tedenskem usklajevanju županov mestnih občin so se dogovorili za vnovično uvedbo parkirnin in dodatke za javne uslužbence.

V okviru Skupščine Združenja mestnih občin Slovenije je prejšnji teden (v torek, 28. aprila) potekal usklajevalni sestanek županov mestnih občin, tokrat v ljubljanski mestni hiši. Župani so pozdravili sproščanje ukrepov, predvsem možnost odprtja knjižnic, muzejev in gostinskih teras, saj je bil tak tudi njihov predlog, ki so ga sprejeli na usklajevalnem sestanku prejšnji teden.

Ob vedno daljšem seznamu ponudnikov, ki bodo lahko s 4. majem spet obratovali, se je Skupščina ZMOS uskladila, da mestne občine s ponedeljkom vnovič uvedejo plačevanje parkirnin na javnih parkiriščih. Vnovično plačevanje se uvaja zaradi prezasedenosti in dolgotrajnega parkiranja v mestnih središčih, kar bi imelo negativne posledice na poslovanje ponudnikov, ki bodo s 4. majem spet začeli obratovati.

Na sestanku so župani obravnavali tudi vprašanje dodatkov za javne uslužbence. V zvezi z dodatkom iz interventnega zakona (71. člen. Zakona o interventnih ukrepih za zajezitev epidemije COVID-19 in omilitev njenih posledic za državljane in gospodarstvo (Uradni list RS, št. 49/20)) so, glede na kvote sredstev, ki jih je za posamezno občino določila vlada, določili upravičence in višino dodatka.