jan kreuzer 1 Dobra karma

Ta naš komik bo že maja prvič postal očka

horoskop_napoved_astrologija Svet24.si

Horoskop za soboto, 6. marca

suzana kavas andrej vrbec xx Reporter.si

Epilog obračuna na Janševem dvorišču: Janšev ...

Meghan Markle Svet24.si

S poznavalcem Matjažem Ambrožičem o strahu ...

43820185fa2501bdbaaf1bacd2c881b5 Necenzurirano

Bi Janša molčal, če bi novi sev virusa prinesla...

Başak Gümülcinelioğlu - Sen Çal Kapımı Njena.si

Piril v resnici prepeva romantično pesem Ko ...

Eva Ahačevčić Njena.si

Slovenska manekenka drugič postala mamica

Novice Ljubljana/Novo mesto

ZMOS pozdravlja sproščanje ukrepov

Piše: MO Novo mesto

Čas objave:
04.05.2020 19:59

Združenje mestnih občin Slovenije (ZMOS) je na zadnji skupščini pozdravilo nadaljnje sproščanje ukrepov proti epidemiji. Na tedenskem usklajevanju županov mestnih občin so se dogovorili za vnovično uvedbo parkirnin in dodatke za javne uslužbence.

V okviru Skupščine Združenja mestnih občin Slovenije je prejšnji teden (v torek, 28. aprila) potekal usklajevalni sestanek županov mestnih občin, tokrat v ljubljanski mestni hiši. Župani so pozdravili sproščanje ukrepov, predvsem možnost odprtja knjižnic, muzejev in gostinskih teras, saj je bil tak tudi njihov predlog, ki so ga sprejeli na usklajevalnem sestanku prejšnji teden.

Ob vedno daljšem seznamu ponudnikov, ki bodo lahko s 4. majem spet obratovali, se je Skupščina ZMOS uskladila, da mestne občine s ponedeljkom vnovič uvedejo plačevanje parkirnin na javnih parkiriščih. Vnovično plačevanje se uvaja zaradi prezasedenosti in dolgotrajnega parkiranja v mestnih središčih, kar bi imelo negativne posledice na poslovanje ponudnikov, ki bodo s 4. majem spet začeli obratovati.

Na sestanku so župani obravnavali tudi vprašanje dodatkov za javne uslužbence. V zvezi z dodatkom iz interventnega zakona (71. člen. Zakona o interventnih ukrepih za zajezitev epidemije COVID-19 in omilitev njenih posledic za državljane in gospodarstvo (Uradni list RS, št. 49/20)) so, glede na kvote sredstev, ki jih je za posamezno občino določila vlada, določili upravičence in višino dodatka.