tovornjakar Svet24.si

Tovornjakar vijugal mimo Celja, kriva je bila ...

Ijen Svet24.si

Turistka zgrmela 70 metrov v krater aktivnega ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

Tekmovalci Kmetija 2023 Njena.si

Tekmovalka Kmetije se je poročila

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Novice

Znani dobitniki Ganglovih priznanj in plaket

Piše: Občina Metlika

Čas objave:
12.12.2017 14:06

Na 21. redni seji občinskega sveta Metlika so svetniki obravnavali 16 točk.

Sprejeta sta bila Odlok o občinskem prostorskem načrtu za gospodarsko cono Gradac ter Odlok o nalogah in financiranju mestne in krajevnih skupnosti v Občini Metlika. Obravnavan in sprejet je bil 2. rebalans proračuna Občine Metlika za leto 2017, v prvi obravnavi pa predlog proračuna Občine Metlika za leto 2018. Župan je člane občinskega sveta obvestil, da bo izvrševanje proračuna v pričetku leta 2018 do sprejetja proračuna, potekalo na podlagi sklepa o začasnem financiranju.

Člani občinskega sveta so se seznanili in potrdili Program oskrbe s pitno vodo v Občini Metlika za obdobje 2018 – 2021 ter Program odvajanja in čiščenja komunalnih odpadnih in padavinskih voda v Občini Metlika za obdobje 2018 – 2021. Sprejeto je bilo tudi uradno prečiščeno besedilo Odloka o ustanovitvi javnega podjetja Komunala Metlika d. o. o.

Sprejet je bil sklep o višini točke za izračun nadomestila za uporabo stavbnega zemljišča, ki v letu 2018 ostaja nespremenjena v primerjavi z letom 2017. Sprejeta je bila tudi informacija o stanju komunalne opreme po naseljih in ulicah na območju občine Metlika za izračun v letu 2018, člani občinskega sveta pa so se seznanili tudi z oprostitvami plačila nadomestila za uporabo stavbnega zemljišča v letu 2017. 

Na tokratni seji so bili sprejeti sklepi o dobitnikih Ganglovih priznanj in plaket, ki bodo podeljena na osrednji slovesnosti ob 8. februarju, slovenskem kulturnem prazniku. Ganglovo priznanje za leto 2017 bo prejela Brina Dokl, in sicer za samostojno plesno predstavo Spomini, Ganglova plaketa pa bo podeljena Metliškemu oktetu Vitis, in sicer za dolgoletno delo na področju vokalne glasbe. 

Ob koncu sta bili sprejeti še dve premoženjsko pravni zadevi, pa tudi sklep o prekategorizaciji neprofitnega najemnega stanovanja v službeno najemno stanovanje.