Milan M Svet24.si

Ločitve, ki pretresajo slovensko politično sceno

škorpijon, linz Svet24.si

Škorpijona prinesla z dopusta na Hrvaškem?

Jurij Šorli, Tomaž Kokot Necenzurirano

Prvi poštar in minister – partnerja v poslih ...

DAVORIN KOPŠE, PARAPLEGIK Reporter.si

Noro: Vidni član SDS Davorin Kopše grozi z ...

dragic slovenija sekulic mm Ekipa24.si

Noro! Glejte, kaj je Dragić po dolgem času ...

Domen in Luka Odkrito.si

Veste, kdo sta ta dva SLOVENCA? Sta SVETOVNO ...

doncic-cuban Ekipa24.si

Nor prizor iz Cubanove pisarne: Gledal Dončića, ...

Novice Ljubljana

Zofka zalila tudi Dolenjsko

Piše: STA

Čas objave:
15.05.2021 15:49

Mokra ali polulana Zofka, ki ima danes svoj god, se ni izneverila. Vreme je namreč spremenljivo do pretežno oblačno s krajevnimi plohami.

Po napovedi vremenoslovcev je predvsem na vzhodu možna tudi kakšna nevihta. Temperature bodo od 14 do 20 stopinj Celzija.

Kot je v tem tednu povedal prognostik na Agenciji za okolje Janez Markošek, se lepše vreme obeta šele proti koncu naslednjega tedna.

Ljudska modrost se je izkazala že v času ledenih mož, ki godujejo v dneh od 12. do 14. maja. Z njimi so namreč nad Slovenijo prišle ohladitve in bolj nestanovitno vreme. V sredo, ko je godoval prvi od treh ledenih mož, Pankracij, je bilo pretežno oblačno z občasnimi padavinami. Najvišje dnevne temperature so bile skoraj deset stopinj nižje kot v dneh prej.Servacij in Bonifacij, ki sta godovala v četrtek oz. petek, sta poskrbela za nadaljevanje nestalnega vremena z občasnimi krajevnimi padavinami, deloma plohami, ko temperature niso presegle 20 stopinj.

Po napovedi meteorologov bo v nedeljo spremenljivo do pretežno oblačno. Dopoldne bo sprva večinoma suho, nato bodo krajevne padavine, predvsem plohe in posamezne nevihte. Oblačno s padavinami, ki pa bodo čez dan od severa slabele in do večera ponehale, bo tudi v ponedeljek.