Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

Screenshot 2024-04-25 at 16.31.28 Necenzurirano

Žakelj obrnil ploščo: zdaj ve, da je na ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Novice Ljubljana

Zofka zalila tudi Dolenjsko

Piše: STA

Čas objave:
15.05.2021 15:49

Mokra ali polulana Zofka, ki ima danes svoj god, se ni izneverila. Vreme je namreč spremenljivo do pretežno oblačno s krajevnimi plohami.

Po napovedi vremenoslovcev je predvsem na vzhodu možna tudi kakšna nevihta. Temperature bodo od 14 do 20 stopinj Celzija.

Kot je v tem tednu povedal prognostik na Agenciji za okolje Janez Markošek, se lepše vreme obeta šele proti koncu naslednjega tedna.

Ljudska modrost se je izkazala že v času ledenih mož, ki godujejo v dneh od 12. do 14. maja. Z njimi so namreč nad Slovenijo prišle ohladitve in bolj nestanovitno vreme. V sredo, ko je godoval prvi od treh ledenih mož, Pankracij, je bilo pretežno oblačno z občasnimi padavinami. Najvišje dnevne temperature so bile skoraj deset stopinj nižje kot v dneh prej.



Servacij in Bonifacij, ki sta godovala v četrtek oz. petek, sta poskrbela za nadaljevanje nestalnega vremena z občasnimi krajevnimi padavinami, deloma plohami, ko temperature niso presegle 20 stopinj.

Po napovedi meteorologov bo v nedeljo spremenljivo do pretežno oblačno. Dopoldne bo sprva večinoma suho, nato bodo krajevne padavine, predvsem plohe in posamezne nevihte. Oblačno s padavinami, ki pa bodo čez dan od severa slabele in do večera ponehale, bo tudi v ponedeljek.