Ajda Mlakar Dobra karma

Lepotica na televiziji očitno še ni rekla zadnje...

naslovnica izmajlova2 Svet24.si

Pred tremi leti je njen poklic visel na nitki, ...

macesnova gorica kocevski rog jansa pahor bobo10 Reporter.si

Janša pod Macesnovo gorico: Resnica je živela ...

ležeča Svet24.si

Borut Pahor: To nas skrbi, saj gre natančno tako,...

Necenzurirano prenos Necenzurirano

"Planet TV ne sme končati v Orbanovih rokah"

14_1000x1000 Odkrito.si

Tako je videti zabava, ko Ceca postane babica!

Lea Sirk - obrez!!! Njena.si

Imena otrok teh znanih Slovencev se preberejo ...

Novice Novo mesto

VIDEO&FOTO: V Novem mestu gostili predsednika Državnega zbora Igorja Zorčiča

Piše: MO Novo mesto

Čas objave:
21.05.2020 14:54

Predsednik Državnega zbora Republike Slovenije Igor Zorčič je danes v Novem mestu začel niz obiskov občin po vsej Sloveniji. Z županom Gregorjem Macedonijem sta si v luči vnovičnega odprtja šol ogledala, kako poteka pouk na Osnovni šoli Center.

novo-mesto, igor-zorčič, novomeška-občina
V Novem mestu gostili predsednika državnega zbora Igorja Zorčiča
Foto: MO Novo mesto

Na delovnem srečanju na rotovžu se je predsednik seznanil z aktualnimi projekti v Mestni občini Novo mesto, kot so nadaljevanje prenove mestnega jedra, gradnja odseka tretje razvojne osi in načrtovana gradnja prvega plavalnega kompleksa v regiji. Sledil je obisk v Krajevni skupnosti Bučna vas, kjer so člani sveta predstavili življenje v neposredni bližini največjih romskih naselji, obisk pa se je zaključil v Olimpijskem centru Novo mesto v Češči vasi.

novo-mesto, igor-zorčič, novomeška-občina
V Novem mestu gostili predsednika državnega zbora Igorja Zorčiča
Foto: MO Novo mesto

Ob ogledu poteka pouka in pogovoru z vodstvom Osnovne šole Center sta predsednik Državnega zbora Igor Zorčič in župan Gregor Macedoni iz prve roke dobila informacije o tem, kako je potekalo izobraževanje v času epidemije in kako poteka prvi teden po vnovičnem odprtju šol. Pri tem sta pohvalila organizacijo zaposlenih in vzorno upoštevanje sprejetih ukrepov s strani šolarjev in njihovih staršev.

5.png
Igor Zorčič (levo) in Gregor Macedoni
Foto: Radio Krka, Miran Klevišar

Med delovnim srečanjem na rotovžu je predsednik Državnega zbora Igor Zorčič dobil oris aktualnih projektov in dogajanja v Mestni občini Novo mesto, pri čemer je potrdil skupno namero države in lokalne skupnosti, da je potrebno storiti vse, da se gradnja prvega odseka tretje razvojne osi med Mačkovcem in Revozom začne čim prej.

5.png
Igor Zorčič (levo) in Gregor Macedoni
Foto: Radio Krka, Miran Klevišar

Med srečanjem s člani sveta Krajevne skupnosti Bučna vas je bila osrednja tema življenje v neposredni bližini največjih romskih naselij Žabjak in Brezje. Sogovorniki se strinjajo, da odlašanje z ukrepanjem ne izboljšuje situacije in da je rešitev v medresorskem ukrepanju na ravni države, predvsem na področjih sociale, izobraževanja, delovno-pravne zakonodaje, kazenskega prava in varnosti.

Ob zaključku obiska je sledil obisk Olimpijskega centra Novo mesto – najpomembnejši pridobitvi na področju slovenske športne infrastrukture v zadnjih letih, s pokritima vrhunskima vadbenima površinama za kolesarje in atlete, ki ga želijo v Novem mestu nadgrajevati: letos z dodatno tribuno in pripadajočim garderobno – sanitarnim objektom, v nekaj letih pa tudi s prvim pravim plavalnim kompleksom v širši regiji.