Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

Screenshot 2024-04-25 at 16.31.28 Necenzurirano

Žakelj obrnil ploščo: zdaj ve, da je na ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Novice Črnomelj

Župan občine Črnomelj Andrej Kavšek sporoča občanom

Piše: Župan občine Črnomelj Andrej Kavšek /oglasno sporočilo/

Čas objave:
27.03.2020 09:54

"Spoštovane občanke, spoštovani občani, doletela nas je situacija, ki je nikakor nismo pričakovali, a ohraniti moramo mirno kri in trezno glavo. V naši občini je situacija pod nadzorom in število potrjenih primerov je že štirinajst dni nespremenjeno. Štab Civilne zaščite in Občinska uprava delujemo usklajeno in dnevno koordiniramo svoje delo.

Sledimo ukrepom na državni ravni in v praksi le te uveljavljamo na najbolj praktičen način, poskušamo pa biti tudi tu inovativni in en korak pred razvojem epidemije v regiji.
Ustanovili smo koordinacijsko skupino za nudenje pomoči za ostarele in bolne, ki nimajo svojcev in med sosedske pomoči, ki jo koordinira CSD enota Črnomelj, vključuje pa OZ Rdečega križa Črnomelj in Župnijsko Karitas Črnomelj. Na tem mestu ponovno prosim in pozivam organizacije in prostovoljce, da se javijo za nudenje prej omenjene pomoči na mail obcina.crnomelj@siol.net in se hkrati zahvaljujem vsem, ki ste to že storili.

Do sedaj je največ dela opravil Zdravstveni dom Črnomelj, ki je pokrival tudi delo ZD Metlika. Zato v imenu vseh nas izrekam zahvalo osebju ZD Črnomelj za požrtvovalnost in nesebičnost.
Štab civilne zaščite je izdal prepovedi uporabe otroških igrišč in uporabe odprtega ognja v naravi. Vzpostavili smo tudi sistem pomoči staršem, ki zaradi zaprtja šol potrebujejo varstvo otrok. Na naši spletni strani najdete tudi seznam lokalnih ponudnikov hrane, od katerih lahko kupujete, saj je obisk trgovin odsvetovan. Podpirajmo domače.

Na Občini Črnomelj pa smo sprejeli tudi določene ukrepe z namenom, da zmanjšamo stroške in razbremenimo proračun za potrebe morebitnih kriznih ukrepov, ki bodo potrebni za sanacijo stanja po končani epidemiji korona virusa. Zato so vsi novi občinski razpisi na čakanju razen razpis za male čistilne naprave, ki bo šel ven v kratkem. Investicijska dokumentacija se pripravlja naprej, izvajanja novih investicij ne odpiramo, če nimamo finančnih virov, enako velja za obstoječe, če je edini vir financiranja občina. Enaka navodila glede zmanjšanja stroškov in investicij smo dali tudi vsem vrtcem, šolam in zavodom.

Spoštovani, pozivam vas, da vzamete razmere skrajno resno in se držite navodil in prepovedi, saj bomo lahko samo na ta način ustavili epidemijo korona virusa. Na koncu vam želim mirne dni v domačem okolju, delujte v skladu z našo Belokranjsko odločnostjo in zmaga nad koronavirusom bo zagotovljena. Pozivam vas še, da spremljate spletno stran občine in ostanite zdravi, sporoča župan občine Črnomelj Andrej Kavšek."