kamera Svet24.si

Žena zasačila profesorja v objemu študentke

tutan lenard Svet24.si

FOTO: To je najbrž edini slovenski par, ki živi ...

BITENC Necenzurirano

Bešič Loredan in Bitenc skupaj proti Breclju

slika nataša reporter Reporter.si

Hurtiću je vseeno, kako je ime posvojeni opici, ...

žan vipotnik maribor mm Ekipa24.si

Maribor je našel naslednika Žana Vipotnika? ...

tanja-postružnik-koren Njena.si

Ljubezen po domače: Na POP TV že imajo 11 novih ...

roglic Ekipa24.si

Zanimivo razkritje! Zdaj je jasno, kaj je Roglič ...

Novice

FOTO: Župan predal začitno opremo DU Šentjernej in romski svetnici

Piše: Občina Šentjernej

Čas objave:
08.04.2020 15:57

Župan Občine Šentjernej Jože Simončič je danes, 8.4.2020, predal zaščitno opremo Društvu upokojencev Šentjernej. 150 pralnih mask za večkratno uporabo (skupaj z navodili za uporabo), 50 mask za enkratno uporabo, 100 kosov rokavic in razkužilo je prevzel predsednik DU Šentjernej Marjan Bratkovič, ki se je ob tej priložnosti zahvalil za lepo gesto tako občini kot prostovoljkam, ki so sešile pralne maske. Člani DU Šentjernej bodo v teh dneh razdelili maske najbolj potrebnim.

40 pralnih mask z navodili, 50 mask za enkratno uporabo, 100 kosov rokavic in razkužilo, je na občini prevzela romska svetnica Darka Brajdič, ki bo maske razdelila vsem romskim družinam po vseh naseljih v občini. Župan je romski svetnici predlagal, da je na občini možno prevzeti tudi le blago, da si lahko romi maske tudi sami sešijejo.

predaja mask rosmki svetnici.jpg
Predaja mask romski svetnici
Foto: Občina Šentjernej

Občani, ki potrebujete zaščitne maske in rokavice (bolezen v družini ali druga nujna stanja) lahko pokličete na dežurno številko 041 656 699, kjer so dosegljivi med 9. in 16. uro; prav tako vsi tiski, ki v večstanovanjskih stavbah potrebujete metilni alkohol za razkuževanje.

Župan sporoča: "Vsem, ki se v tem neprijaznem času trudite za ohranitev zdravja v naši občini, iskrena hvala."

Štab Civilne zaščite Občine Šentjernej je na podlagi načina delitve zaščitnih mask, ki jih še vedno šivajo prostovoljke, že včeraj razdelil 100 pralnih zaščitnih mask za večkratno uporabo skupaj z navodili in 1000 mask za enkratno uporabo, 1000 kosov rokavic in razkužilo. Maske so poleg Krajevne organizacije RK Šentjernej in Orehovica prejeli tudi na Karitasu, ki bodo maske razdelili najranljivejšim skupinam, ki maske nujno potrebujejo. Prav tako je Štab Civilne zaščite Občine Šentjernej razdelil maske po vseh živilskih trgovinah in ostalih javnih ustanovah med zaposlene, ki so v vsakodnevnem stiku z občani.