Princ Harry, princ William Svet24.si

Tako slabi so odnosi med Williamom in Harryjem ......

himars Svet24.si

Bo to novo orožje, s katerim bodo Ukrajinci ...

Janez Janša Necenzurirano

Veliki poraženec #komentar

jansa logar pl Reporter.si

Razkrito ozadje Logarjeve kandidature: Janša ...

luka modric Ekipa24.si

Uff, kakšna lepotica, ste jo videli?! Na tribunah...

diana Odkrito.si

Škandali, ki bi jih kraljeva družina najraje ...

Luis Enrique 22 pm Ekipa24.si

Srce parajoče besede o umrli hčerki: Španski ...

Novice

Župan sprejel zlate maturante

Piše: R.K.

Čas objave:
20.09.2022 13:28

Župan Gregor Macedoni je včeraj na sprejemu gostil zlate maturante, najboljše v generaciji v šolskem letu 2021/22, ki so končali šolanje na novomeških srednjih šolah. Letos je bilo 47 zlatih maturantov, od tega 12 na splošni maturi in 35 na poklicni maturi.

Tako so v šolskem letu na Gimnaziji Novo mesto imeli 8 zlatih maturantk in maturantov na splošni maturi, na Kmetijski šoli Grm in biotehniški gimnaziji 1 zlato maturantko ter na Šolskem centru Novo mesto 35 zlatih maturantk in maturantov poklicne in 3 splošne mature, ki so zaključili šolanje v okviru Srednje strojne šole (7), Srednje elektro šole in tehnične gimnazije (13 na poklicni in 3 na splošni maturi), Srednje zdravstvene in kemijske šole (12)  in Srednje gradbene, lesarske in vzgojiteljske šole (3).

Župan Gregor Macedoni je vsem zlatim maturantom čestital za dosežene rezultate. Zahvalil se je tudi ravnateljem in profesorjem, ki so dijake zelo dobro pripravili na zrelostni izpit, čeprav je pouk  skoraj dve leti potekal na daljavo preko spleta. Vsem je zaželel, da bi bili tudi v prihodnje uspešni na izbranih študijskih smereh, v svojih poklicih ter v osebnem življenju.