tutan lenard Svet24.si

FOTO: To je najbrž edini slovenski par, ki živi ...

paris Svet24.si

Taka je danes hčerka glasbene legende Michaela ...

Jože Podgoršek Necenzurirano

Ministru smo plačali nasad kostanja. Vse je ...

urska k z-pl3 Reporter.si

Bodo poslanke SDS spet norele? Poglejte novo ...

žan vipotnik maribor mm Ekipa24.si

Maribor je našel naslednika Žana Vipotnika? ...

Tilen Belošević 3 Njena.si

Tilen že pred MasterChefom prava zvezda

roglic Ekipa24.si

Zanimivo razkritje! Zdaj je jasno, kaj je Roglič ...

Novice

Župan Srečko Ocvirk predstavil načrte na skupni posavski novinarski konferenci

Piše: R.K.

Čas objave:
23.01.2023 10:43

V sredo, 18. januarja 2022, so župani posavskih občin predstavili načrte za delo na tradicionalni novinarski konferenci, ki jo je po dvoletni prekinitvi gostil župan Občine Radeče Tomaž Režun.

Župan Občine Bistrica ob Sotli Franjo Debelak, župan Občine Brežice Ivan Molan, župan Občine Kostanjevica na Krki Robert Zagorc, župan Mestne občine Krško Janez Kerin, župan Občine Radeče Tomaž Režun in župan Občine Sevnica Srečko Ocvirk so novinarjem predstavili načrte in načrtovane investicije na področjih cestno prometne infrastrukture, komunalne infrastrukture, športnih in kulturnih objektov, javnih površin in drugih področij. Vizija razvoja Občine Sevnica v mandatu 2022–2026 ostaja usmerjena v ustvarjanje prijetnega, privlačnega, varnega in konkurenčnega okolja za bivanje in delo. Uravnotežen napredek vseh krajev preprečuje množično izseljevanje iz podeželja in hkrati omogoča primeren razvoj gosteje naseljenih območij. Geografska razgibanost in demografska pestrost lokalnega okolja predstavljata tako izziv kot tudi številne priložnosti za udejanjanje raznolikih rešitev, ki naslavljajo vsakdanje izzive občank in občanov.

Župan Srečko Ocvirk se je uvodoma zahvalil vsem novinarjem, fotografom, snemalcem, urednikom in drugim predstavnikom medijev, ki redno poročajo o aktualnih dogodkih in vestno skrbijo za obveščenost občanov. Poudaril je, da je Občina Sevnica v preteklem letu dosegla zastavljene cilje, kljub izzivom, ki so nastajali v globalni družbi kot posledica vojne, nestabilnosti trgov in energetske krize. Spremenjene okoliščine bodo zagotovo vplivale na delovanje lokalnih skupnosti tudi v letu 2023. Izpostavil je pomen opravljanja zakonskih nalog lokalnih skupnosti iz neposrednih in prenesenih pristojnosti, kot so denimo skrb za varstvo najmlajših, osnovnošolsko izobraževanje, šolske prevoze in socialno varstvo, ki predstavljajo najobsežnejši del porabe javnega denarja. Nato je predstavil nekatere večje projekte, katerih realizacija se nadaljuje iz leta 2022, in načrtovane posodobitve cestnega omrežja, komunalne infrastrukture, javnih površin in objektov ter druge infrastrukture.