finska premierka Svet24.si

Finska premierka, kljub koronavirusu, v nočnem ...

princ harry, pleša, Svet24.si

Princ Harry z zgrešeno izjavo poskrbel za ...

paris Svet24.si

FOTO: V mrazu se borijo za preživetje v šotorih ...

vrtovec kosorok Reporter.si

Sekretarjeva naveza z agentom Udbe: Blaž ...

por43525BOR_6937 Necenzurirano

Skrivnost 12 milijonov z Madžarske za ...

špela-grošelj Odkrito.si

Špela Grošelj - Nič več samska?!

gajser mm Ekipa24.si

NOVA TRAGEDIJA v Avstriji! Športni svet ...

Novice

Župan vozil Sopotnika

Piše: R.K.

Čas objave:
24.09.2021 15:58

Tudi letos je župan Srečko Ocvirk v sklopu akcije #ŽupaniZaVolani za en dan postal prostovoljec Sopotnikov in po opravkih odpeljal občanko, uporabnico projekta Sopotniki.

Organizacija brezplačnih prevozov za starejše pod imenom Sopotniki se v sevniški občini izvaja dobra štiri leta, od letošnjega januarja pod koordinacijo sevniške enote Centra za socialno delo Posavje. Program je zasnoval Zavod za medgeneracijsko solidarnost Sopotniki, z namenom pomoči starostnikom pri vključevanju v aktivno družbeno življenje. V občini Sevnica financiranje programa izvaja Občina Sevnica, kot eno od dejavnosti, ki stremijo k cilju kakovostne skrbi za starejše. Ključni cilj projekta Sopotniki je ranljivi populaciji, starejšim od 65 let, omogočiti boljšo kakovost življenja z možnostjo dostopa do različnih, življenjsko pomembnih storitev, kot so obisk zdravstvenih storitev, nakupa osnovnih življenjskih potrebščin in drugih dejavnosti.
Aktivnih uporabnikov v sevniški občini je v tem času med 50 in 100, prostovoljcev pa je redno aktivnih deset. Za vse informacije so dosegljivi na telefonski številki Sopotnikov, 031 338 187, in sicer od ponedeljka do petka od 7. do 15. ure. Za prevoz se je potrebno naročiti vnaprej.


Ob zaključku programa Evropskega tedna mobilnosti se je podžupan Janez Kukec srečal s prostovoljkami in prostovoljci Sopotnikov ter se jim zahvalil za nesebično pomoč in namenjanje prostega časa za prevoze in spremstvo starejših občank in občanov v času epidemije covida-19. Organizacija brezplačnih prevozov za starejše poteka pod koordinacijo sevniške enote Centra
za socialno delo Posavje, v njenem imenu je navzoče pozdravila in se jim za pomemben družbeni prispevek zahvalila vodja enote Marjetka Smolič. Občina Sevnica je za izvajanje programa Sopotniki v začetku leta zagotovila novo vozilo, ki je odslej dopolnjeno s pripomočkom za lažje vstopanje starejših v vozilo.