900469_089-cigareti2 Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Novice

Županov pohod po pločniku od Škofljice do Grosupljega

Piše: R.K.

Čas objave:
20.06.2022 13:15

Brv prijateljstva je sosednji občini Škofljica in Grosuplje povezala že leta 2013, v naslednjih letih pa je pločnik povezal tudi velik del poti od meje z občino Škofljico pa vse do središča Grosupljega.

Kot vsi, so to pridobitev pozdravili tudi članice in člani Društva upokojencev Šmarje - Sap. Takrat še predsednica, zdaj tajnica društva Anka Fabjan je tudi vedno rada povedala, malo v šali, malo zares, da upokojenke in upokojenci pod budnim očesom, predvsem pa z zadovoljstvom vedno radi spremljajo, kaj vse se na območju Šmarja - Sapa, pa tudi Grosupljega v zadnjih letih dogaja, kaj vse se dela. Kako se občina razvija, na področju cestne infrastrukture še posebej. Rada je tudi poudarila, da ima župan dr. Peter Verlič vedno posluh za njih in tudi sicer pohvalila delo občinske uprave, krajevne skupnosti. In ko se je dobršen del poti od meje z občino Škofljica pa do središča Grosupljega že lahko prišlo peš po pločniku, so šmarski upokojenci sklenili, da bodo po tej poti organizirali pohod.

županov-pohod, občina-grosuplje
Županov pohod po pločniku od Škofljice do Grosupljega
Občina Grosuplje
Poimenovali pa so ga kar Županov pohod od Škofljice do Grosupljega. Nanj so se prvič odpravili maja 2018. Pločnik je v zadnjem letu dobil še manjkajoči del te povezave na Malem Vrhu, in odločili so se, da v soboto, 18. junija 2022, Županov pohod od Škofljice do Grosupljega ponovno organizirajo. Zbrali so se »pri Žefranu« na Škofljici, že zgodaj zjutraj sta se jim pridružila tudi župan dr. Peter Verlič in predsednik Krajevne skupnosti Šmarje - Sap Janez Pintar. Za njih pa sta imela tudi presenečenje, kape s šiltom, ki so jim na sončen dan zagotovo prav prišle. Tako opremljeni, »v stilu«, so se odpravili na pot. Po pločniku. Pot jih je vodila mimo Malega Vrha, Šmarja - Sapa, kjer jih je čakalo okrepčilo, pa naprej do Cikave in nato vse do Grosupljega, do gostišča Krpan, kjer je prišel na vrsto zaslužen počitek in kosilo. Preživeli so prijeten dan, v dobri družbi, res dobro so se tudi razgibali. In nekaj naredili tudi za svoje zdravje in psihofizično kondicijo. Članicam in članom Društva upokojencev Šmarje - Sap najrazličnejših aktivnosti, pa tudi izvirnosti, tako ne manjka, in vedno jih rade popestrijo tudi nove.