Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

Taylor Swift Svet24.si

Nov album Taylor Swift – 31 pesmi, vsaka s ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Novice Brežice

»Žuram s prijatelji, ne z drogo!«

Piše: VGC Posavje, D.Š.

Čas objave:
13.11.2019 10:39

Preventivni projekt »Žuram s prijatelji, ne z drogo!« so v mesecu preprečevanja zasvojenosti, tokrat pripravili v OŠ Maksa Pleteršnika Pišece.

Po uspešno izvedenih preventivnih aktivnostih prejšnji teden v OŠ Globoko, so v torek, 12. 11. 2019, program »Žuram s prijatelji, ne z drogo!« izvedli še za učence v OŠ Maksa Pleteršnika Pišece. V letošnjem šolskem letu 9. razred obiskuje 6 devetošolcev.

Program so izvedli v petih šolskih urah: za prvo in drugo šolsko uro so za učence pripravili preventivne delavnice, ki so potekale interaktivno v »varnem krogu«, v okviru katerega so učenci imeli priložnost vprašati vse tisto, kar jih zanima na temo droge in zasvojenost.

Sledila so predavanja (tri šolske ure), ki so jih izvedli trije strokovni delavci: socialna delavka iz Centra za socialno delo Brežice, medicinska sestra iz Zdravstvenega doma Brežice in policist iz Policijske postaje Brežice. Projekt »Žuram s prijatelji, ne z drogo!« izvajajo v okviru Mladinskega centra Brežice v sodelovanju z Večgeneracijskim centrom Posavje ter skupaj s prej naštetimi strokovnimi službami.

OŠ Maksa Pleteršnika Pišece sodeluje pri projektu »Žuram s prijatelji, ne z drogo!« od samega začetka, to je od leta 2004, ko so začeli z izvedbo projekta. Učencem so podali določene informacije o drogah in zasvojenosti, med drugim, kako se zaščititi pred drogami in kje lahko poiščemo strokovno pomoč. Devetošolci so aktivno sodelovali in povedali, da so se nekaj novega naučili ter da jim je bilo zanimivo.

S preventivnimi aktivnostmi bodo nadaljevali v prazničnem decembru.

Projekt VGC Posavje sofinancirata Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti in Evropski socialni sklad v okviru Operativnega programa za izvajanje Evropske kohezijske politike v obdobju 2014 – 2020.