Manca Špik Dobra karma

Manca Špik s hčerko preseljena na povsem ...

Vesna Šošterič (2) Svet24.si

Razvpita resničnostna zvezdnica išče moškega

HUAWEI_P40_0021 Svet24.si

Pet razlogov, zakaj izbrati Huawei P40 lite

Dejan Židan in Tanja Fajon Svet24.si

Židan ob odstopu: "Prišel je čas, da slovensko ...

Necenzurirano prenos Necenzurirano

Razkrivamo poti provizij za TEŠ6

Soraja 2 Odkrito.si

Torbica za 3.000 evrov in še kaj!

Mijo Matić Njena.si

Takole po karanteni uživa sanjski Mijo

Novice Novo mesto

Zveza Romov se bo pritožila na ESČP

Piše: Radio Krka

Čas objave:
19.02.2013 16:29

Upravno sodišče v Ljubljani je zavrnilo zahtevo Zveze Romov za Dolenjsko (ZRD) za izdajo začasne odredbe proti aktu Ministrstva za notranje zadeve (MNZ), ki je bil izdan v postopku javnega razpisa o sofinanciranju delovanja romskih zvez.

To odločitev smo sprejeli z ogorčenostjo in mnenjem, da je odločitev sodišča pristranska, saj ne poznajo razlogov in delovanja posameznih zvez Romov, je v izjavi za javnost zapisala ZRD. Zadevo pa so se odločili prenesti izven državnih okvirjev, kar na Evropsko sodišče za človekove pravice. Pritožili se bomo na Evropsko sodišče za človekove pravice, saj menimo, da so nam te kršene.

O nenaklonjenosti državnih organov pa pa po njihovem priča zaviranje reševanja romske problematike na Dolenjskem s tem, ko ZDR-ju ne odobrijo, tako v izjavi, pripadajočih sredstev.

Sprašujem se, komu bodo koristila sredstva, odobrena Zvezi Romov Slovenije (ZRS) in Umbrelli, saj očitno dolenjskim Romom ne bo namenjen niti cent. Spet se bodo pisale knjige in delale nepotrebne raziskave, od tega pa ljudje v naseljih z najslabšimi razmerami v državi ne bodo imeli popolnoma nič, so zapisali.