Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

Taylor Swift Svet24.si

Nov album Taylor Swift – 31 pesmi, vsaka s ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Novice

Zveze kulturnih društev nemško govorečih s Pahorjem

Piše: R.K.

Čas objave:
12.04.2022 13:20

Predsednik Pahor je sprejel predstavnike Zveze kulturnih društev nemško govoreče narodne skupnosti v Sloveniji, kulturnega društva nemško govorečih žena Mostovi in društva Kočevarjev staroselcev.

Predsednik Republike Slovenije Borut Pahor je danes sprejel predstavnike Zveze kulturnih društev nemško govoreče narodne skupnosti v Sloveniji, kulturnega društva nemško govorečih žena Mostovi in društva Kočevarjev staroselcev, ki so predsednika Pahorja podrobno seznanili s svojim položajem in problemi, s katerimi se soočajo.

Sogovorniki so se strinjali, da je možno v danih ustavnih okvirih še veliko narediti za okrepitev skupnosti. Predsednik Pahor bo o teh možnostih spregovoril na skorajšnji skupščini Zveze kulturnih društev nemško govoreče narodne skupnosti v Sloveniji, kjer se bo zavzel zlasti za ureditev sistemskega financiranja dejavnosti, ki ohranjajo identiteto te skupnosti.

Današnjega srečanja so se udeležili dr. Tit Turnšek, častni član Zveze kulturnih društev nemško govoreče narodne skupnosti v Sloveniji, Veronika Haring, predsednica kulturnega društva nemško govorečih žena Mostovi, Marjan Štangelj, predsednik društva Kočevarjev staroselcev in Jan Schaller, predstavnik kulturnega društva nemško govorečih žena Mostovi.