mojca_fartek_retnje_pp_trzic_22.4.2024 (1) Svet24.si

56-letna Mojca od doma odšla peš, vrnila se ni. ...

vohunstvo Svet24.si

Aretacija trojice kitajskih vohunov v Nemčiji

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Moje mesto

Novo mesto - moje mesto

Piše: R.K.

Čas objave:
19.10.2022 10:09

V tokratni oddaji ’Novo mesto – moje mesto’ smo govorili o novem doživljajskem in senzoričnem parku z učno potjo, ki je prilagojena slepim in slabovidnim, nahaja pa se v Češči vasi.

V okviru projekta Podkev za srečo so v Konjeniškem centru Češča v petek odprli nov doživljajski in senzorični park z učno potjo, ki je prilagojena slepim in slabovidnim. Gre za projekt ureditve dela površin v športno rekreacijskem parku, ki bo povezoval konjeniški center na eni in turistično bivanjski del na drugi strani. Zbrane so na dogodku nagovorili Novomeški župan Gregor Macedoni, predsednik Medobčinskega društva slepih in slabovidnih Novo mesto Janez Kermc ter predstavnica Društva Est=etika in arhitektka Natalija Zanoški.

Slepi in slabovidni so na dogodku praktično prikazali uporabo senzorične poti in na ta način obeležili tudi praznovanje svetovnega dne bele palice. Po besedah novomeškega župana Gregorja Macedonija senzorični park zajema površine, kjer bodo slepi in slabovidni z določenimi elementi z učne poti lahko izvajali svoje delavnice in spoznavali naravno okolje. Park je sicer namenjen tudi vsem ostalim občanom. S pomočjo predvidenih vaj bodo namreč lahko spoznavali, kako je zaznavati brez kvalitetnega vida.

Gre za projekt v sklopu mehanizma razvoja podeželja, iz katerega je občina pridobila slabih 90.000 €, celotna vrednost pa je znašala okoli 150.000 €.

Novo mesto - moje mesto, 18.10.2022