denis-avdić Svet24.si

FOTO in VIDEO: Denisu Avdiću voščili tudi dve ...

opica tamarinka Svet24.si

Skrivnostna izginotja in smrt v živalskem vrtu

sova, rusija, vohunjenje Necenzurirano

Skrivnost stavbe, kjer je bil štab ruskih vohunov

plavajoce mobilne hise ljubljanica-pl003 Reporter.si

Jankovićevi stari znanci so se omastili: bivša ...

doncic Ekipa24.si

Kako se je iskrilo! Pomočnik Detroita želel ...

konec Njena.si

Sanjski moški: Blaž in Arijanna skupaj smučata,...

luka doncic Ekipa24.si

Lukaaaaa! Dončić po poškodbi z neverjetnim ...

Moje mesto

Novo mesto - moje mesto

Piše: R.K.

Čas objave:
25.10.2022 12:30

Na sprehodu po Mestni občini Novo mesto smo tokrat govorili o gostih na Osnovni šoli Otočec, ki so jih obiskali v okviru projekta Erasmus+, ter o odstranitvi invazivne tujerodne rastlinske vrste na območju mestnega gozda Portoval.

Osnovna šola Otočec je minuli teden v okviru mednarodnega projekta Erasmus+ gostila goste iz Poljske, Italije, Turčije in Grčije. Namen srečanja je bila izmenjava pozitivnih izkušenj in dobrih praks na področju telesnega in duševnega zdravja ter na področju kulturnega udejstvovanja v šoli in zunaj nje. Udeleženci dogodka so uživali v ekološko naravnanih razvedrilnih dejavnostih za zdravo preživljanje prostega časa v naravi in se preizkusili v telesni kondiciji.

Zavod Republike Slovenije za varstvo narave bo v sodelovanju z Zavodom za gozdove, Mestno občino Novo mesto in dijaki Kmetijske šole Grm v petek na območju mestnega gozda Portoval izvajal odstranjevanje pozne čremse, ki velja za invazivno tujerodno rastlinsko vrsto v Sloveniji in predstavlja vedno bolj pereč problem varstva narave. 

Novo mesto - moje mesto, 25.10.2022