kranj, prometna-nesreča, avtobus Svet24.si

Policija išče voznika avtobusa, ki je v Kranju ...

Kourtney Kardashian Svet24.si

Kourtney Kardashian ponosna na telo, ki ji je dalo...

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

jure-podjavoršek Njena.si

Mojster Jure: Žena in otroci so moje življenje

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Moje mesto

Novo mesto - moje mesto

Piše: R.K.

Čas objave:
27.10.2022 12:30

’Krimi teden’ v novomeški Knjižnici Mirana Jarca mineva v znamenju detektivskih in kriminalnih vsebin. Župani pa pozivajo poslance k sprejetju učinkovitejše zakonodaje, ki predstavlja okvir za izboljšanje pereče romske problematike.

Zadnji oktobrski teden v Knjižnici Mirana Jarca Novo mesto namenjajo kriminalkam. 'Krimi teden' v novomeški knjižnici mineva v znamenju detektivskih in kriminalnih vsebin, na posameznih oddelkih tako izpostavljajo kakovostne detektivske in kriminalne knjige. V časopisni čitalnici si lahko ves teden ogledate razstavo, čisto pravo prizorišče zločina, ki so ga postavili v sodelovanju s Policijsko upravo Novo mesto. 'Krimi teden' bo vrhunec dosegel danes ob 18-ih, ko bodo ugotavljali, kaj imajo skupnega kriminalke, kriminalistične TV serije ter poklic forenzičnega tehnika in kriminalista.

V Novem mestu je v ponedeljek na pobudo župana Gregorja Macedonija potekalo srečanje poslancev državnega zbora ter županov jugovzhodne Slovenije in Posavja, na katerem so župani enotno podpisali ter poslancem predali pobudo za spremembo zakonodaje, ki predstavlja okvir za izboljšanje pereče romske problematike. Pobudo podpira 11 županov iz vseh občin z izrazito romsko problematiko: občine Črnomelj, Kočevje, Metlika, Ribnica, Semič, Šentjernej, Škocjan, Trebnje ter mestni občini Krško in Novo mesto. 

Novo mesto - moje mesto, 27.10.2022