mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1701778337-dsc9818-01-1701778319724 Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Moje mesto

Novo mesto - moje mesto

Piše: R.K.

Čas objave:
03.11.2022 12:30

Na Otočcu so odprli novo postajo za izposojo koles, pri Osnovni šoli Grm pa v teh dneh začenjajo s temeljito prenovo ceste.

Trdinova ulica v Novem mestu je že precej načeta, hkrati pa ne nudi optimalne prometne ureditve za bližnjo Osnovno šolo Grm. Občina se je zato odločila, da jo bo temeljito prenovila, dela pa se pričenjajo že v teh dneh. Kot je povedal novomeški župan Gregor Macedoni Macedoni, so projekt razdelili v dve fazi, da bi čim manj motili utrip šole. V prvi fazi bodo obnovili del ceste do križišča z Mušičevo in del Mušičeve, v drugi fazi pa še samo križišče, ki bo postalo krožišče, Trdinova ulica pa bo postala enosmerna cesta.

V sistemu izposoje koles GoNm je začela delovati nova postaja, ki se nahaja na Šolski ulici na Otočcu ob krožnem križišču na državni cesti. Gre za 16. postajo za izposojo koles v Mestni občini Novo mesto, ki Otočec povezuje z ostalimi deli kolesarskega omrežja in predstavlja nadaljevanje prizadevanj za širjenje trajnostne mobilnosti. Uporabnikom je na Otočcu na voljo pet koles, dve kolesi sta električni. Kot je na odprtju postaje povedal župan Gregor Macedoni, je sistem izposoje koles GoNm med Novomeščani zelo priljubljen, saj se je v petih letih razširil na 80 koles, več kot polovica je električnih. 

Novo mesto - moje mesto, 3.11.2022