denis-avdić Svet24.si

FOTO in VIDEO: Denisu Avdiću voščili tudi dve ...

opica tamarinka Svet24.si

Skrivnostna izginotja in smrt v živalskem vrtu

sova, rusija, vohunjenje Necenzurirano

Skrivnost stavbe, kjer je bil štab ruskih vohunov

plavajoce mobilne hise ljubljanica-pl003 Reporter.si

Jankovićevi stari znanci so se omastili: bivša ...

doncic Ekipa24.si

Kako se je iskrilo! Pomočnik Detroita želel ...

Gašper Rifelj postal televizijski voditelj Njena.si

Gašper Rifelj se spopada z jutranjim vstajanjem

avdic obrez Ekipa24.si

Umrl od smeha!!! Morate videti to noro ...

Moje mesto

Novo mesto - moje mesto

Piše: R.K.

Čas objave:
03.11.2022 12:30

Na Otočcu so odprli novo postajo za izposojo koles, pri Osnovni šoli Grm pa v teh dneh začenjajo s temeljito prenovo ceste.

Trdinova ulica v Novem mestu je že precej načeta, hkrati pa ne nudi optimalne prometne ureditve za bližnjo Osnovno šolo Grm. Občina se je zato odločila, da jo bo temeljito prenovila, dela pa se pričenjajo že v teh dneh. Kot je povedal novomeški župan Gregor Macedoni Macedoni, so projekt razdelili v dve fazi, da bi čim manj motili utrip šole. V prvi fazi bodo obnovili del ceste do križišča z Mušičevo in del Mušičeve, v drugi fazi pa še samo križišče, ki bo postalo krožišče, Trdinova ulica pa bo postala enosmerna cesta.

V sistemu izposoje koles GoNm je začela delovati nova postaja, ki se nahaja na Šolski ulici na Otočcu ob krožnem križišču na državni cesti. Gre za 16. postajo za izposojo koles v Mestni občini Novo mesto, ki Otočec povezuje z ostalimi deli kolesarskega omrežja in predstavlja nadaljevanje prizadevanj za širjenje trajnostne mobilnosti. Uporabnikom je na Otočcu na voljo pet koles, dve kolesi sta električni. Kot je na odprtju postaje povedal župan Gregor Macedoni, je sistem izposoje koles GoNm med Novomeščani zelo priljubljen, saj se je v petih letih razširil na 80 koles, več kot polovica je električnih. 

Novo mesto - moje mesto, 3.11.2022