Tony Cetinski - Krik (Deliverable V-T1-T-SG)4490 Svet24.si

Priljubljeni pevec razkril, kako je včasih ...

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1701778337-dsc9818-01-1701778319724 Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

marjetka-voglar-in-rudi-mlakar, poroka-na-prvi-pogled Njena.si

Rudi premagal vse ovire in zanetil ljubezen

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Moje mesto

Novo mesto - moje mesto

Piše: R.K.

Čas objave:
15.11.2022 12:25

V novomeški Knjižnici Mirana Jarca v okviru tedna splošnih knjižnic organizirajo vrsto dogodkov, na Centru biotehnike in turizma Novo mesto pa so pripravili zaključni strokovni posvet.

Na Grmu Novo mesto – centru biotehnike in turizma so minuli teden na zaključnem strokovnem posvetu predstavili rezultate EIP projekta Vzpostavitev vzdrževalne selekcije čebulnic za pridelavo zdravega semena slovenskih sort česna in šalotke, okrajšano EIP Česen in šalotka. V sklopu projekta so izdelali Zbornik, Agrotehnološka navodila za pridelavo česna in šalotke, načrt trženja ter predvsem med udeležence usposabljanj ter vseh izvedenih aktivnosti prenesli nova znanja o semenski pridelavi slovenskih sort česna in šalotke.

Ta teden obeležujemo Teden splošnih knjižnic. V knjižnicah se bodo zvrstili različni dogodki, s katerimi želijo nagovoriti vse prebivalce lokalnih skupnosti. V duhu trenutnega volilnega časa tokrat poteka pod sloganom Izvolite (v) knjižnico, saj k izbiri svojih raznovrstnih dejavnosti vabijo prav vsakogar. V Knjižnici Mirana Jarca Novo mesto tako danes ob 18-ih v sklopu zagovorniškega projekta Knjižničar za en dan vabijo na sprehod po knjižnici, uro kasneje pa bo sledil še literarni večer. Jutri ob 18-ih vabijo na predavanje in odprtje spominske razstave Pisatelj Zdravko Slamnik – Pavle Zidar.

Novo mesto - moje mesto, 15.11.2022