požar Škofljica Svet24.si

Foto: Po obsežnem požaru župan občine ...

Taylor Swift Svet24.si

Nov album Taylor Swift – 31 pesmi, vsaka s ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Afera Dars: poslanca NSi na policiji preverjala, ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Moje mesto

Novo mesto - moje mesto

Piše: R.K.

Čas objave:
27.12.2022 12:32

V tokratni oddaji govorimo o novih najemnih stanovanjih, ki se obetajo v soseski Podbreznik.

V novomeški stanovanjski soseski Podbreznik bo Stanovanjski sklad RS zgradil 103 javna najemna stanovanja. Kot so danes sporočili iz sklada, ki je minuli teden podpisal pogodbo za projektiranje in gradnjo, bo 14,6 milijona evrov vreden projekt izvedlo podjetje CGP v sodelovanju s podjetjem TGH.

Investicija po navedbah sklada obsega gradnjo treh trajnostnih in energetsko učinkovitih blokov s štirimi nadstropji in pritličjem. Tamkajšnjim stavbam bo pripadala tudi podzemna garaža s 96 parkirnimi mesti, v kletnih prostorih pa bodo še kolesarnica in servisni prostori. Enajst stanovanj bo prilagojenih funkcionalno ali gibalno oviranim osebam.

V sklopu gradnje bo urejena tudi dvonivojska zunanja ureditev območja s parkirišči, zelenimi in pohodnimi površinami ter površinami za druženje in igro otrok, ki bo povezovala celotno območje z okolico.

Rok projektiranja in gradnje vseh treh blokov je 19 mesecev in pol, pridobitev uporabnega dovoljenja pa je predvidena septembra 2024. "Napovedi kažejo, da bodo stanovanja uporabnikom na voljo predvidoma leta 2025," je povedal direktor državnega stanovanjskega sklada Črtomir Remec.

Omenjeno novomeško sosesko razvijajo skupaj z Mestno občino Novo mesto, ki na območju ureditve sočasno projektira in gradi še dva bloka z 81 javnimi najemnimi stanovanji. "Vsi bloki so pravokotne tlorisne oblike različnih dolžin. Stanovanja bodo po tipologiji enosobna, dvosobna, trisobna in štirisobna v velikosti od 38 do 80 kvadratnih metrov. Vsakemu stanovanju bosta pripadala tudi shramba v stanovanju in balkon," je pojasnil Remec.

Za investicijo v Podbrezniku je sklad poleg posojila Razvojne banke sveta Evrope pridobil evropska sredstva na podlagi načrta za okrevanje in odpornost v višini 803.000 evrov.

Novo mesto - moje mesto, 27.12.2022