rupnik profimedia-0675959565 Svet24.si

Po razkritju, da je zlorabljal nune, Slovenci ...

planicaziga Svet24.si

11-letni Žiga iz Renč ustvaril pokal za ...

15421X8933 Necenzurirano

Kdo v Ljubljani kupuje luksuzna stanovanja brez ...

KPV_Tacke_1 Reporter.si

Kaj za vraga se gre Golob: misica Tina Gaber in ...

aleksander ceferin uefa re Ekipa24.si

Na Uefi šokirani: Madžari trdijo, da jim ...

tina-in-blaž Njena.si

Nepričakovan konec med Tino in Blažem?

ragbi 1 Ekipa24.si

Kakšno slačilnico so pustili za seboj! Mladi ...

Moje mesto

Novo mesto - moje mesto

Piše: R.K.

Čas objave:
24.01.2023 12:52

V tokratni dodaji smo se sprehodili po Trdinovi ulici v Novem mestu, kjer se zaključuje prenova pred Osnovno šolo Grm, z njo pa se je spreminja tudi ulični prometni režim in vzpostavlja varnejša šolska pot za novomeške učence.

Na večjem delu Trdinove ulice promet po prenovi poteka enosmerno, in sicer od križišča z Mušičevo ulico do uvoza na parkirišče k blokovskemu naselju. Na tem odseku sta urejena tudi cona za odložitev otrok Poljubi in odpelji ter avtobusno postajališče. Prenovljena Trdinova ulica je že odprta za promet, do konca januarja pa bo gradbeni izvajalec še dopolnil prometno signalizacijo, ki bo dodatno opozarjala na obvezno enosmerno vožnjo. Ob spremembi prometnega režima na delu Trdinove ulice iz dvosmernega v enosmerni Mestna občina Novo mesto voznike poziva k doslednemu upoštevanju signalizacije, v začetnem obdobju bo pri usmerjanju prometa preventivno sodelovalo tudi medobčinsko redarstvo.
Poleg varnejše prometne ureditve, ki jo je novomeška občina zagotovila še z vzpostavitvijo površin za pešce in kolesarje, sta bili na Trdinovi ulici v prvi fazi izvedeni tudi nova cestna razsvetljava in komunalna ureditev. Slednjo bodo preuredili in dogradili tudi v drugi fazi, ki bo na trokrakem križišču Mušičeve in Trdinove ulice prinesla še tamkajšnjo spremembo prometne ureditve.