Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Moje mesto

Novo mesto - moje mesto

Piše: R.K.

Čas objave:
07.02.2023 12:42

Po dveh letih premora bo danes pred kulturnim praznikom znova zaigral novomeški simfonični orkester. Koncert bo ob 19. uri v športni dvorani Marof.

Vstop na današnji koncert novomeškega simfoničnega orkestra bo prost, obiskovalci lahko tudi letos pričakujejo kvaliteten in skrbno pripravljen program, 80-članski zasedbi simfonikov pa se bo poleg štirih solistov pridružil tudi 40-članski mešani pevski zbor.

Kot je povedal ravnatelj novomeške glasbene šole Matija Slak, koncert simfoničnega orkestra vsako leto privabi več kot 1000 obiskovalcev. Župan Gregor Macedoni se veseli nadaljevanja več kot treh desetletij dolge tradicije obeleževanja kulturnega praznika s koncertom simfoničnega orkestra, ob tem pa je posebej pohvalil kakovost in raznolikost novomeške kulturne produkcije. 

Praznovanju kulturnega praznika se pridružujejo tudi ostale novomeške kulturne ustanove, ki za obiskovalce prav tako pripravljajo brezplačne dogodke. Danes bodo v Anton Podbevšek Teatru gostili predšolske otroke vrtca Pedenjped, dramski igralec Gregor Čušin pa bo interpretiral delo Frana Levstika Martin Krpan. Danes tudi Zavod LokalPatriot v Galeriji Simulaker organizira voden ogled po razstavi Nejca Trampuža. Jutri bodo v Dolenjskem muzeju Novo mesto med 9. in 18. uro na voljo brezplačni ogledi vseh stalnih in občasnih razstav v muzeju in Jakčevem domu, Zavod Novo mesto ob 15. uri organizira brezplačno vodenje po mestu z naslovom Po Lamutovih sledeh, ob 18. uri pa bo v Galeriji Kocka v Kulturnem centru Janeza Trdine odprtje razstave Boštjana Puclja iMarathon.



Novo mesto - moje mesto, 7.2.2023