zahi hawass Svet24.si

Resnični Indiana Jones

david cameron, kijev Svet24.si

Britanski zunanji minister z izjavo prestopil ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

tina gaber robert golob krizarjenje ickoti Reporter.si

Golob ni imel časa razmišljati o naši ...

roglic Ekipa24.si

Zdaj je znano, kje bo Primož Roglič koval formo ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

irving-doncic Ekipa24.si

'Moj brat!' Kakšne besede Kyrieja Irvinga o Luki ...

Moje mesto

Novo mesto - moje mesto

Piše: R.K.

Čas objave:
09.02.2023 12:45

V tokratni oddaji govorimo o izgradnji večnamenske poti za pešce in kolesarje med Malim Slatnikom in Petelinjekom, ter o gradnji bazenskega kompleksa v Češči vasi.

Med Malim Slatnikom in Petelinjekom se izven cestišča nadaljuje izgradnja večnamenske poti za pešce in kolesarje. V ponedeljek so začeli z urejanjem bankin in travnatih površin ob vozišču. Za urejanje bankin bo gradbeni izvajalec po potrebi vzpostavljal premikajoče se krajše delne zapore, promet pa bo potekal izmenično enosmerno s semaforji. Dela bodo predvidoma zaključena do konca aprila. Na celotni trasi med Malim Slatnikom in Petelinjekom je bila konec preteklega leta že prenovljena cesta, izvedeno je bilo tudi avtobusno obračališče pri podružnični Osnovni šoli Mali Slatnik. Dela so se nadaljevala z izgradnjo večnamenske poti, sledi ureditev površin ob vozišču ter postavitev javne razsvetljave. Naložba je vredna nekaj več kot 2 milijona evrov, pri čemer bo DRSI prispevala 1,7 milijona, preostanek pa Mestna občina Novo mesto.

Gradnja bazena v Češči  vasi je v zaključni fazi. Trenutno poteka izvedba elektro in strojnih inštalacij, montaža lesene strehe, kovinskih ograj in steklene fasade in konstrukcije. Izvedeno bo betoniranje ob bazenski ploščadi in polaganje tlakov. Dela bodo predvidoma zaključena do marca, nato sledi pridobivanje uporabnega dovoljenja. Z izgradnjo pokritega bazenskega kompleksa želi Mestna občina Novo mesto zagotoviti manjkajočo športno infrastrukturo na področju plavanja ter s tem tudi osnovne pogoje za razvoj organiziranega športnega plavanja, izvedbo tekmovanj ter omogočiti pogoje za širjenje plavalne kulture. Zelo pomemben segment bodo tudi programi s področja rekreacije in rehabilitacije specifičnih skupin uporabnikov.

Novo mesto - moje mesto, 9.2.2023