brioni, brionka, ladja Svet24.si

FOTO: Ob močnem neurju potonila ladja Brionka

zlato Svet24.si

Iskalec zlata zadel terno in obogatel

zapor ig 2 Necenzurirano

Spi v zaporu, čez dan pomaga osumljenim pranja ...

jerca legan milan cvikl m24 Reporter.si

Ločitvena vojna za luksuzno vilo: Umazano ozadje ...

primoz roglic lev Ekipa24.si

Kakšen kralj! Rogličev sin po dirki zasenčil ...

Everybody loves Raymond Odkrito.si

Tragično ozadje srečne družine

georgina rodriguez Ekipa24.si

Srhljivo razkritje Ronaldove izbranke: "Mali Angel...

Moje mesto

Novo mesto - moje mesto

Piše: R.K.

Čas objave:
14.03.2023 12:34

Minuli vikend je v Novem mestu potekal 27. Gregorjev sejem. S pestrim programom in številnimi razstavljavci je tradicionalni kmetijsko-živilski sejem, ki ga je organizirala Kmetijska zadruga Trebnje-Krka, pritegnil več kot 25.000 obiskovalcev vseh generacij.

Pestro sejemsko ponudbo je obogatilo tudi dogajanje na odru osrednjega prireditvenega šotora, kjer so nastopili ansambli CIK-CAK Kvintet, Prva liga in Nemir, iz dežele belih brez je prišel Janez Doltar z Belokranjskimi tamburaši, prisopihal je tudi Drugi vagon. Svoje uspešnice je v soboto popoldne z navdušenimi oboževalci zapela Tanja Žagar, še pred tem pa so sejemsko dogajanje med nasveti mame Manke s pesmijo obogatili mladi harmonikaši, pevski zbori in ljudski pevci in godci. Otroci so rajali z Majo in čarali s čarodejem Tonijem.

Osrednji govornik petkovega slovesnega odprtja sejma je bil predsednik Državnega sveta RS Marko Lotrič, ki se je skupaj z vodjo sejma Antonom Prusom in direktorjem KZ Trebnje-Krka ter ostalimi gosti tudi sprehodil med razstavljavci. Na največjem spomladanskem kmetijskem sejmu so obiskovalci našli kmetijske stroje in pripomočke, avtomobile, izdelke za dom in vrt, tekstil, bižuterijo, pa tudi lokalno pridelano sadje in zelenjavo, domače mesnine, pekovske in mlevske izdelke, domača olja, medene, mlečne in rokodelske izdelke. Letos jih je povezoval slogan Zemlja, ki nas hrani. V duhu zavedanja pomena samooskrbe je bila tudi petkova okrogla miza, ki jo je organiziral Europe Direct, in je prinesla kritični pogled na Evropski zeleni dogovor tako na splošno kot z vidika kmetijstva, energetike in gradbeništva.Novo mesto - moje mesto, 14.3.2023