zahi hawass Svet24.si

Resnični Indiana Jones

david cameron, kijev Svet24.si

Britanski zunanji minister z izjavo prestopil ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

hisa tomc LJ-pl007 Reporter.si

To so hiše, ki jih evropski poslanci Zver, Tomc ...

roglic Ekipa24.si

Zdaj je znano, kje bo Primož Roglič koval formo ...

jure-podjavoršek, mojster, delovna-akcija, otroci, družina Njena.si

Mojster Jure o vzgoji otrok: V življenju se bodo ...

1714382871-006-cel-oli-240428-lv-1714382855842 Ekipa24.si

Celjani mislijo resno! Snubili Modrića in ...

Moje mesto Novo mesto

Novo mesto, moje mesto

Piše: RK

Čas objave:
25.04.2024 10:50

Osnovni šoli Otočec novo javno otroško igrišče. Novomeško Sožitje praznuje 50 let. UNICEF je v okviru projekta Dojenju prijazna mesta pripravil anketo za matere.

Osnovni šoli Otočec novo javno otroško igrišče
Župan Gregor Macedoni in ravnateljica Osnovne šole Otočec Mateja Rožman sta v ponedeljek, 22. aprila 2024, odprla novo otroško igrišče z lesenimi igrali. Igrišče, ki ga bo dnevno koristilo več sto mladih, je nasledilo igrišče izpred gradnje šolskega prizidka, večinski del sredstev za njegovo ureditev pa smo prispevali na Mestni občini Novo mesto.

Igrišče bo v času pouka na voljo učencem, popoldne pa vsem otrokom, ki si želijo igre. Nameščena so različna lesena plezala, plezalna piramida iz jeklenih vrvi in dvojna gugalnica, za varnost je poskrbljeno z ograjo. Igrišče je namenjeno uporabnikom od 6. do 11. leta starosti.

Novomeško Sožitje praznuje 50 let
V Centru biotehnike in turizma Grm Novo mesto so v četrtek, 18. aprila 2024, organizirali prireditev posvečeno visokemu jubileju društva. Pripravili so glasbeno zabavni program, na katerem so nastopili talentirani posamezniki z motnjo v duševnem razvoju.

Prisotne goste je v imenu Zveze Sožitje pozdravila predsednica ga. Branka Perne in predsednica Društva Sožitje Novo mesto ga. Anica Stanković. Zbrane je pozdravila tudi predstavnica naše občine Lea Anžlovar in društvu ob 50-letnici delovanja izročila priznanje občine.

Lea Anžlovar je v imenu Mestne občine Novo mesto predsednici društva Anici Stanković ob jubileju izročila priznanje občine.

V atriju centra so pripravili razstavo likovnih del in fotografij oseb z motnjo v duševnem razvoju. Ob glasbi Ansambla Gašperja Kavška, OMDR »glasbenikov« ter pogostitvi so preživeli prijeten dan.

UNICEF je v okviru projekta Dojenju prijazna mesta pripravil anketo za matere
Nacionalni odbor za spodbujanje dojenja je v okviru projekta Dojenju prijazna mesta pripravil anketo o dojenju za matere, rezultate ankete pa bodo uporabili za pomoč pri oceni stanja podpore dojenju v Novem mestu. Anketa je dostopna na spletu in obrazcih, ki jih lahko pošljete na UNICEF Slovenija.

Ankete (AnketaDPM_april24.pdf) lahko natisnete ter jih izpolnjene pošljete na naslov: UNICEF Slovenija, Pavšičeva 1, 1000 LJUBLJANA, s pripisom DOJENJU PRIJAZNO MESTO.

Anketo v elektronski obliki najdete na povezavi: https://dojenje.unicef.si/anketa-dojenju-prijazno-mesto/