bolnišnica Svet24.si

Družinski zdravniki: Če se to zgodi, bomo kmalu ...

postojnska jama Svet24.si

V 200 letih so vodniki skozi Postojnsko jamo ...

Klemen Žibert Necenzurirano

Objavljamo poročilo o finančni luknji v SD: kaj ...

vila klemen jaklic PL Reporter.si

749 kvadratov razkošja za ustavnega sodnika ...

mark cuban pravi mvp pm Ekipa24.si

Provokacija v srbskem jeziku?! Neverjetno, kaj o ...

la-parolaccia Odkrito.si

V tej restavraciji natakarji žalijo goste!!!

ana gros af Ekipa24.si

Navijači kričijo: to je sramota! Zgodovinskih ...

Moje mesto

Novo mesto - moje mesto

Piše: R.K.

Čas objave:
01.02.2022 13:16

Tokrat smo se po Novem mestu potepali v družbi novomeških Skavtov ter preverili, kaj za letos načrtujejo pri Društvu novomeških Študentov.

Med 1. in 22. februarjem bodo skavti po lepih kotičkih Slovenije, tudi po Novem mestu, postavili točke, na katerih bodo zapisali kratke izzive, s katerimi lahko polepšamo dan drugim. Izzivi so primerni za vse starosti, v Novem mestu pa so označeni z oznako NM1 in NM2. Tako se lahko novomeškim Skavtom pridružimo pri praznovanju Dneva spomina - rojstnem dnevu njihovega ustanovitelja Roberta Baden Powella. Akcija je del projekta Izzivaj - uživaj 2.0, več o njem pa lahko preberemo tudi na njihovi spletni strani.

Letos Društvo novomeških študentov praznuje okroglo 30. obletnico delovanja. Zato skozi vse leto pripravljajo več dogodkov. V sklopu obletnice bodo pripravili niz izzivov, ki so jih izbrali s pomočjo nekdanjih predsednikov društva (vsak mandat predsednika je omogočal določitev enega izziva). Z njimi se želijo zahvaliti vsem, ki so pripomogli k razvoju DNŠ, kot ga poznamo danes, obenem pa pritegniti nove člane, ki bodo lahko zaznamovali naslednjih 30 let. Med drugim bodo v sodelovanju z Mestno občino Novo mesto in Zavodom Novo mesto predvidoma maja letos obudili nekoč najodmevnejši novomeški dogodek Cvičkarija in ga nadgradili z bogatim programom, izdali bodo posebno edicijo Podgurskega vestnika, ki bo izdana v čast vsem odmevnim dogodkom in največjim prelomnicam ter posameznikom, ki so najbolj zaznamovali 30 let društva, pripravili zabavne igre, druženja, krvodajalsko akcijo, plesni tečaj, izvedli tudi doslej najštevilčnejši projekt Grem domov v Novo mesto ter pripravili bodo akcijo oziroma organizirali delavnice, na katerih bodo starejše učili e-naročanja na pregled pri zdravniku ter ostalih preprostih digitalnih spretnosti.

Novo mesto - moje mesto, 1.2.2022