zajec1 Svet24.si

Smeh za domačine in turiste: pozor, dva zajca ...

štirikolesnik, šolta, gumenjak Svet24.si

VIDEO: S štirikolesnikom skočil na gumenjak

dragic doncic 22 af Necenzurirano

Konec omejitev TV prenosov Dončića in nogometašev

go golob tw Reporter.si

Razkrita enigma tablice »GO GOLOB«: SDS in njeni...

goran dragic Ekipa24.si

Kaj je z Goranom Dragićem? Zakaj je igral le pet ...

tomislav-in-stela Njena.si

Stela in Tomislav mesece po šovu srečna do neba

doncic Ekipa24.si

Vas zanima, v čem se te dni po Ljubljani prevaža...

Moje mesto

Novo mesto - moje mesto

Piše: R.K.

Čas objave:
15.02.2022 12:40

Na valentinovo so v Novem mestu obrezali potomko najstarejše žlahtne vinske trte na svetu. MO Novo mesto je objavila povabilo za upokojence.

Na valentinovo sta novomeški župan Gregor Macedoni in mestni viničar in skrbnik mestne trte Peter Korene iz Društva vinogradnikov Trška gora v družbi botrov trte Miše Andrijaniča in predsednika Zveze društev vinogradnikov Dolenjske Mirana Jurka obrezala potomko najstarejše žlahtne vinske trte na svetu, ki raste na Pugljevi ulici. Tradicionalni Valentinov rez sta spremljali tudi 24. vinska kraljica Slovenije Ana Pavlin in cvičkova princesa Maja Vovko.

Mestna občina Novo mesto je objavila povabilo k prijavi zainteresiranih upokojencev z območja Mestne občine Novo mesto za nadzor nad obratovanjem javnih sanitarij. Delo bo potekalo v mestnem jedru šest dni na teden, od 1. marca do 31. decembra letos. Prijave zbirajo do petka, 18. februarja, na elektronski naslov mestna.obcina@novomesto.si ali na telefon 07 39 39 294 (Simona Pavlič) ali osebno na Seidlovi cesti 1, Novo mesto.
Delo se bo izvajalo v prostorih javnih sanitarij na Sokolski ulica 8 v Novem mestu. delo bo potekalo šest dni na teden od 7. do 15. ure, v izrednih primerih in ob predhodnem dogovoru tudi ob nedeljah.

Delo bo zajemalo odklepanje in zaklepanje javnih sanitarij, pobiranje pristojbine za uporabo javnih sanitarij in predaja pobrane pristojbine delavcu Komunale Novo mesto, naročanje potrošnega materiala in materiala za čiščenje pri Komunali Novo mesto ter dnevno skrb in čiščenje javnih sanitarij.

V obratovalnem času bi morala biti v prostoru nenehno prisotna ena oseba, dnevna delovna obveznost ur po posameznem upokojencu pa se bo določila sporazumno po vseh prejetih prijavah. Urna postavka za opravljena dela je 6 evrov bruto. V kolikor bo prijavljeno preveliko število ponudnikov, bo merilo za izbor višina pokojnine.

Novo mesto - moje mesto, 15.2.2022