kitara Svet24.si

Umrl utemeljitelj slovenske kitaristike Tomaž ...

Kourtney Kardashian Svet24.si

Kourtney Kardashian ponosna na telo, ki ji je dalo...

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

jure-podjavoršek Njena.si

Mojster Jure: Žena in otroci so moje življenje

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Moje mesto

Novo mesto - moje mesto

Piše: R.K.

Čas objave:
10.03.2022 12:30

Tokrat smo govorili o prometni varnosti in novem 3D prehodu za pešce, za lokacijo katerega lahko glasujemo vsi. Ustavili smo se tudi v Olimpijskem centru Novo mesto, kjer se ta vikend obeta atletsko prvenstvo za veterane z območja Balkana ter v Drgančevju, kjer poteka zbiranje humanitarne pomoči za Ukrajino.

Vsak torek med 13. in 15. uro ter vsak četrtek med 17. in 19. uro lahko v centralnem skladišču Škofijske karitas Novo mesto v Drgančevju oddamo humanitarno in materialno pomoč za Ukrajino in ukrajinske begunce. Akcijo organizirajo Občinski štab Civilne zaščite Mestne občine Novo mesto, Škofijska karitas Novo mesto in Območno združenje Rdečega križa Novo mesto.

Vsi, ki bi želeli pomagati, lahko prinesete suho ali trajno ter dobro zapakirana osnovna živila, ki ne potrebujejo hlajenja, higienske pripomočke (pralni prašek, univerzalna čistilo, milo in šampon za osebno nego, pasta in ščetke), komplete prve pomoči in material za prvo pomoč, higienske robčke in plenice ter vodo v plastenkah.

Pomoč mora biti uporabna, nepoškodovana, rok trajanja izdelkov pa ne sme biti krajši od šest mesecev. Materialna pomoč izven naštetih predmetov se ne bo sprejemala.

V sklopu projekta Varno ima vedno prav bomo v sodelovanju z Zavarovalnico Generali in Zavodom Varna pot izbrali lokacijo za izris 3D prehoda za pešce v območjih umirjenega prometa. Izbor je prepuščen občanom, ki lahko glasujete na spletni strani Zavarovalnice Generali. Glasujete lahko za lokacijo na Smrečnikovi ulici pri vrtcu Ciciban, enota Kekec, ali za lokacijo na Trdinovi ulici pri OŠ Grm. Glasovanje poteka na spletni strani Zavarovalnice Generali.

Novo mesto bo v marcu prvič gostilo atletsko prvenstvo za veterane z območja Balkana. V mednarodno združenje BAMA (Balkan Masters Athletics) je vključenih 12 držav, v dveh tekmovalnih dneh pa se bo pomerilo več kot 350 udeležencev iz 18 držav. Tekmovalci in tekmovalke, ki bodo nastopili v različnih starostnih kategorijah, se bodo za najvišje uvrstitve borili v vseh atletskih disciplinah. 6. atletsko prvenstvo BAMACI bo potekalo 12. in 13. marca 2022 v Olimpijskem centru v Novem mestu.

Novo mesto - moje mesto, 10.3.2022