Klemen Jaklič Svet24.si

Ustavni sodnik Jaklič trdi, da ni potreboval ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

1709556859-172a8714-1709556621461 Necenzurirano

Kako rešiti javno zdravstvo? Ministrica naj ukine...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

femme-fatale, femme-fatale-2023 Njena.si

Skrito v raju: Igralka blestela na fotografiranju ...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Moje mesto

Novo mesto - moje mesto

Piše: R.K.

Čas objave:
14.04.2022 12:06

Knjižnice Dolenjske, Bele krajine in Posavja ob mednarodnem letu ribištva in ribogojstva svojo akcijo zbiranja domoznanskega gradiva Zbiramo spomine posvečajo življenju ob vodi.

Gradivo zbirajo med 19. aprilom in 19. oktobrom 2022. V Knjižnici Mirana Jarca Novo mesto priporočajo, da se za obisk predhodno dogovorite na telefonski številki 07 393 4 681 ali pošljete gradivo, ki ga želite deliti, po navadni pošti na naslov knjižnice ali po e-pošti na naslov zbiramo.spomine@kmj.si. Vaše zgodbe si bodo zapisali, gradivo pa digitalizirali in vam ga vrnili. Zbrano digitalizirano gradivo bodo shranili v svojem arhivu in ga delno uporabili za pripravo novih digitalnih zbirk na spletnem portalu digitalizirane kulturne dediščine slovenskih pokrajin Kamra. Zbiranje gradiva na temo življenja ob vodi bo v navedenem obdobju v času odprtosti knjižnic potekalo tudi v Ljudski knjižnici Metlika, Knjižnici Črnomelj, Knjižnici Brežice, Knjižnici Sevnica, Valvasorjevi knjižnici Krško, Knjižnici Kočevje, Knjižnici Miklova hiša Ribnica in Knjižnici Pavla Golie Trebnje.

V sklopu del za izgradnjo kolesarske povezave Drska–Bršljin ter ureditve fekalne in meteorne kanalizacije na Ulici Slavka Gruma je danes gradbeni izvajalec razširil traso popolne zapore na Ulici Slavka Gruma. Zapora, ki je trenutno vzpostavljena na uličnem odseku od križišča s Topliško cesto do križišča z ulico Drska, bo deloma posegla tudi v križišče Ulice Slavka Gruma z ulicama Drska in Brod. Slednje križišče bo (omejeno) prevozno, promet skozenj pa bo predvidoma do sredine maja urejen izmenično enosmerno. Potek delne zapore križišča se bo dnevno spreminjal glede na gradbena dela, dostop do parkirišč znotraj zapore pa bo kot do sedaj omogočen z ulice Brod. Obvoz bo še naprej urejen na ulici Brod v smeri Topliške ceste.

Novo mesto - moje mesto, 14.4.2022