belgijski f-16 Svet24.si

Lavrov zopet grozi: "Zahod se igra z ognjem!"

bagr Svet24.si

Jure je po nevesto prišel kar z bagrom

sdv-udba Necenzurirano

Strašijo nas z Udbo, sami pa so izumili tajno ...

tina gaber robert golob m24 Reporter.si

Konec medenega leta v golobnjaku: revizija prvega ...

roglic Ekipa24.si

Trenutek za zgodovino! Glejte Rogličevo reakcijo,...

Voditeljska ekipa Petra Rupnik, Simon Rosc in Milena Novak Odkrito.si

Svet24TV: »Vsako uro terjamo odgovore!«

roglic doncic Ekipa24.si

Roglič navdušil tudi Luko Dončića! Glejte to ...

Moje mesto

Novo mesto - moje mesto

Piše: R.K.

Čas objave:
21.04.2022 12:20

Tokrat smo odšli v Birčno vas, kjer se obeta ureditev državne ceste.

Župan Mestne občine Novo mesto Gregor Macedoni in direktor ljubljanskega podjetja CVP Robert Kuzman sta v Birčni vas v prisotnosti ministra za infrastrukturo Jerneja Vrtovca podpisala pogodbo za ureditev skoraj 700 metrov dolgega odseka državne ceste v Birčni vasi. Vrednost del je več kot 1,16 milijona evrov, pri čemer bo Direkcija Republike Slovenije za infrastrukturo prispevala približno 930.000 evrov, preostanek pa občina.

Dela zajemajo rekonstrukcijo ceste mimo podružnične osnovne šole v Birčni vasi, z ureditvijo pločnika za pešce, cestne razsvetljave, dveh avtobusnih postajališč, obračališča in dostopnih poti in navezav na obstoječe lokalne ceste.Dela se bodo začela predvidoma v maju in bodo potekala do poletja prihodnje leto.

Minister za infrastrukturo Jernej Vrtovec je ob podpisu pogodbe, ki je združeval tudi delovni obisk v Novem mestu dodal, da je sodelovanje z novomeško občino uspešno, saj so obnovljene oz. v pripravi prenove vseh večjih vpadnic v mesto, nadaljujejo se tudi prizadevanja za čimprejšnjo gradnjo vzhodne obvoznice v sklopu tretje razvojne osi ter zahodne obvoznice kot državne ceste, velik poudarek pa je tudi pri vzpostavljanju infrastrukture za trajnostno mobilnost. Ob tem je minister napovedal, da je bil rezultat delovnega srečanja z županom Gregorjem Macedonijem tudi dogovor za vzpostavitev brezplačnega prevoza upokojencev z mestnim potniškim prometom v Mestni občini Novo mesto, kar naj bi bilo s podpisom pogodbe dokončno potrjeno v kratkem.

Novo mesto - moje mesto, 20.4.2022