Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

Taylor Swift Svet24.si

Nov album Taylor Swift – 31 pesmi, vsaka s ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

maja-ogorevc, delovna-akcija Njena.si

Skromna, a čista hiška doživlja pravljično ...

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Moje mesto

Novo mesto - moje mesto

Piše: R.K.

Čas objave:
28.04.2022 12:41

Tokrat smo govorili o novostih na občinskih parkiriščih in o izgradnji novega vodovoda v Stopičah.

Na občinskih parkiriščih so posodobili vertikalno parkirno signalizacijo, z namenom izboljšanja preglednosti nad raznolikimi načini plačila parkirnine pa je MO Novo mesto navodila za plačilo z dopolnilnih prometnih znakov prestavila na parkomate. SMS plačevanje parkirnine ter plačevanje z mobilnimi aplikacijami tako ostajata nespremenjena, podrobnejša navodila zanju pa se po novem nahajajo tako na občinski spletni strani kot tudi na parkomatih.

V ponedeljek, 25. aprila , se v delu naselja Stopiče začenja izgradnja novega vodovoda, ki bo v dolžini skoraj 200 metrov nadomestil obstoječi dotrajani vodovodni krak. Investicijo v vrednosti dobrih 50 tisoč evrov bo spremljala delna zapora, ki bo vzpostavljena predvidoma do zaključka del v koncu maja, v času zapore pa bo promet med stopiškim gasilskim domom in pokopališčem urejen izmenično enosmerno s semaforji.

Nov vodovod, ki bo del vodovodnega sistema Novo mesto–Stopiče, bo Komunala Novo mesto gradila ob robu lokalne ceste, trasa novega vodovoda pa bo potekala od hišnega priključka Stopiče 21 do Stopiče 34.

Trenutno že potekajo dela za ureditev fekalne in meteorne kanalizacije na Ulici Slavka Gruma, prav tako se izvaja obnova črpališča odpadnih voda Žaga, po zaključku del v Stopičah pa je izgradnja novega vodovoda predvidena tudi na Turkovi ulici v Bršljinu. Letos bosta stekli še gradnja kanalizacije v Lakovnicah in obnova vodovoda in kanalizacije na delu Cankarjeve ulice, v sklopu obnove Seidlove ceste pa se bo na osrednji novomeški cesti izvedla celovita rekonstrukcija kanalizacije in tangiranega vodovoda. Jeseni se bo začela tudi gradnja kanalizacije s čistilno napravo na Vrhu pri Ljubnem in v Dolenjem Kamenju, obeta pa se nadaljevanje del na kanalizaciji v Ždinji vasi.

Novo mesto - moje mesto, 28.4.2022