računalnik, ženska, spletna prevara Svet24.si

V ljubezen 49-letne Hrvatice s Turkom se je ...

zdravniki Svet24.si

Covidni dodatki: Toliko po novem pravilniku ...

iza-login Necenzurirano

Tuš spet naprodaj, zanima kralja banan in ...

Blaz Brodnjak Am Cham-STA Reporter.si

Bo ta vplivni poslovnež naslednji premier, če ...

doncic Ekipa24.si

Kako se je iskrilo! Pomočnik Detroita želel ...

Annie Wersching Odkrito.si

Poslovila se je

avdic obrez Ekipa24.si

Umrl od smeha!!! Morate videti to noro ...

Moje mesto

Novo mesto - moje mesto

Piše: R.K.

Čas objave:
12.05.2022 13:42

Minulo soboto je Rod gorjanskih tabornikov z osrednjo proslavo zaključil praznovanje sedemdesetletnice delovanja. Govorili pa smo tudi o novi pridobitvi v Prečni.

V Novem mestu je red gorjanskih tabornikov s prireditvijo zaključil praznovanje 70-letnice delovanja. Ob tem jim je za dolgoletno uspešno in požrtvovalno delo čestital župan Gregor Macedoni. Župan se je tabornikom zahvalil za njihovo 70. letno delo, kar jih opredeljuje kot najstarejšo delujočo mladinsko organizacijo v Novem mestu. "Še vedno dinamični, zanimivi in predvsem dobro povezujejo vse dosedanje generacije tabornikov. Vesel sem, da so Gorjanci še vedno navdih, tako kot so bili taborniškim zanesenjakom pred 70 leti," je dodal župan.

Na proslavi so nastopili otroški in odrasli pevski zbor novomeških tabornikov pod vodstvom Davida Dobravca in taborniški ansambel pod vodstvom Žige Dobravca, posamezni vodi pa so se predstavili s skeči.

Sedem desetletij delovanja so taborniki sicer obeležili tudi s pogovornim večerom na Glavnem trgu minuli teden, ko so spomine na svoja taborniška leta in doživetja obudili veterani novomeške taborniške organizacije, ter svojo dejavnost in veščine Novomeščanom predstavljali na več krajih po mestu.


Župan Gregor Macedoni in direktor podjetja KOP Brežice Dejan Bibič sta podpisala pogodbo v višini 178.000 evrov za ureditev dveh avtobusnih postajališč v naselju Prečna pri pokopališču. Dela, ki vključujejo tudi izgradnjo pločnika, kolesarske steze in dograditev cestne razsvetljave, bodo trajala približno tri mesece. Podpisa pogodbe na rotovžu se je udeležil tudi predsednik sveta KS Prečna Mario Krapež.