materinski2 Svet24.si

Materinski dan: najstarejša mati stara 66 let, ...

Nusa_Lesar Svet24.si

Nuša Lesar odhaja na porodniško, nasledila jo bo...

miha-šalehar Necenzurirano

Zakaj imamo Magno raje kot Miho Šaleharja ...

kardinal franc rode bobo Reporter.si

Uporniški pater Roblek razkriva grehe kardinala ...

primoz roglic Ekipa24.si

Kakšen 'norec'! Neverjetno, kaj uspeva Primožu ...

ursa bogataj sprejem 2 Njena.si

Olimpijska prvakinja Urša Bogataj bo postala ...

hrovat 1 Ekipa24.si

Po upokojitvi in grozljivem padcu zdaj ...

Moje mesto

Novo mesto - moje mesto

Piše: R.K.

Čas objave:
17.05.2022 11:56

V tokratni oddaji smo preverili, kako je potekalo srečanje župana Gregorja Macedonija s tremi poslankami, ki so bile izvoljene v državni zbor, govorili pa smo tudi o bližajoči se krvodajalski akciji za kraje Bučne vasi.

Župan Mestne občine Novo mesto Gregor Macedoni se je po končni potrditvi volilnih rezultatov na rotovžu srečal s tremi poslankami, ki so bile v novomeških okrajih izvoljene v državni zbor, to so Jožica Derganc (Gibanje Svoboda), Anja Bah Žibert (SDS) in dosedanja direktorica občinske uprave Vida Čadonič Špelič (NSi). Namen srečanja je povezovanje novomeških poslank pri zastopanju interesov Novega mesta, Dolenjske in Bele krajine. Med aktualnimi zadevami so se sogovorniki na tokratnem srečanju dotaknili prizadevanj za nadaljnji razvoj novomeškega visokošolskega in raziskovalnega prostora ter romske problematike. V bodoče bodo k sodelovanju povabili tudi poslanca iz trebanjskega volilnega okraja – Francija Kepo (SDS).

Krajevna organizacija RK Bučna vabi vse svoje krajane na krvodajalsko akcijo, ki bo v ponedeljek, 23. maja, na Centru za transfuzijsko dejavnost Novo mesto, v Splošni bolnišnici Novo mesto in sicer od 7.00 do 11.00. za darovanje krvi se je potrebno predhodno naročiti na eni izmed telefonskih številk 051 389 270, 051 671 147 ali 030 716 796.

Novo mesto - moje mesto, 17.5.2022