andrej-plenković Svet24.si

Plenković zarezal v torto, se bo mastil skupaj z ...

MZ Podzemna zbiralnica 2 Svet24.si

Lične in za oko prijetne, a včasih tudi precej ...

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

klemen jaklic ustavno sodisce Reporter.si

»Turbo anus« Janeza Janše? Takšne argumente ...

nika kriznar 24 af Ekipa24.si

Pravljica Nike Križnar! Naša skakalka razkrila ...

vladimir-tintor Njena.si

Zgodil se je preobrat, snema se 4. sezona Botrov

doncic Ekipa24.si

Prihajajo Luka 3! Dončić bo kmalu predstavil ...

Moje mesto

Novo mesto - moje mesto

Piše: R.K.

Čas objave:
07.06.2022 12:50

V tokratni oddaji smo govorili o javni razgrnitvi državnega prostorskega načrta in o nagrajencih literarnega natečaja Slavističnega društva Dolenjske in Bele krajine.

Mestna občina Novo mesto v sodelovanju z Ministrstvom za okolje in prostor zainteresirano javnost vljudno vabi na javno predstavitev državnega prostorskega načrtovanja in pobude za pripravo državnega prostorskega načrta za nadgradnjo železniške proge št. 80 državna meja - Metlika - Ljubljana na odseku Novo mesto - Ivančna Gorica.

Javna predstavitev bo potekala to sredo ob 16. uri v sejni dvorani Mestne občine Novo mesto v Novem mestu na rotovžu.
Pripravljavec državnega prostorskega načrta, Ministrstvo za okolje in prostor, bo na dogodku predstavilo državno prostorsko načrtovanje in pobudo za dvotirno fazno nadgradnjo železniške proge št. 80 državna meja – Metlika – Ljubljana na odseku Novo mesto (Birčna vas)–Ivančna Gorica, in sicer od vključno železniške postaje Birčna vas pri Novem mestu do železniške postaje Ivančna Gorica.

Slavistično društvo Dolenjske in Bele krajine jutri s predstavitvijo nagrajencev zaključuje že 7. literarni natečaj poezije in kratke proze, ki je bil tokrat posvečen rekam, zato so ga naslovili z verzom "misliti kot reka".

Ob tej priložnosti bo izšel tudi zbornik društva, ki poleg prispevkov udeležencev natečaja prinaša pregled dela SdDBk, esej o motivu Krke v poeziji dolenjskih pesnikov (avtor Tomaž Koncilija) in prispevek o Krki od izvira do izliva na razglednicah, ki jih hrani domoznanska zbirka v Knjižnici Mirana Jarca (pripravila Mateja Kambič). Letos je sodelovalo 84 avtorjev s skoraj 150 besedili. V drugem delu prireditve bo odkritje novega "lista" novomeške Rastoče knjige z verzi akademika dr. Milčka Komelja, ki bo tudi slavnostni govornik.

Novo mesto - moje mesto, 7.6.2022