Ilyushin Il-96-300 Svet24.si

"Putinovo letalo" pristalo v Švici

profimedia-0370438252 Svet24.si

Slovenska družina z regresom na jahto

nova24tv, sds, janez-janša, boris-tomašič Necenzurirano

Madžari prodali Nova24TV. Razkrivamo, kdo je ...

kdo vam laze1 Reporter.si

Bumerang za Tomašiča: tožilstvo že preiskuje ...

roglic 22 pm Ekipa24.si

Primož Roglič osupnil s podrobnostmi glede ...

darja-gajšek Njena.si

Ne boste verjeli, kaj se je Darji Gajšek zgodilo ...

Roglič Ekipa24.si

Ste že videli to?!? Tako si Primož Roglič ...

Moje mesto

Novo mesto - moje mesto

Piše: R.K.

Čas objave:
16.06.2022 12:59

Zavod Novo mesto pripravlja številne dogodke, s katerimi bo popestril poletno dogajanje v mestu in ob Krki.

Na Mestni plaži v Novem mestu si lahko obetamo pestro ponudbo - športni del z izposojo plovil, gostinsko-turistično ponudbo s prenovljenim lokalom Bar Plaža, projektom Krka živi in Z vesli po Krki. Kot so obljubili na Zavodu Novo mesto, bo vsekakor zanimivo poletje.

Predstavili so na novo urejen prostor na Mestni plaži, ki so ga letos nadgradili s prostornim lesenim podestom in novo opremo v sklopu gostinskega obrata, ki so ga poimenovali Bar Plaža, urejenim piknik prostorom, zabojniki za smeti, novimi tuši in ekološkimi stranišči. Prav tako so dokupili 5 novih kanujev znamke Elan, en sup in 15 novih vesel. Varnost ob izposoji plovila je zagotovljena ob stalni prisotnosti reševalca iz vode in reševalnimi jopiči.

V sklopu projekta Z vesli po Krki so na voljo individualni najemi plovil, najemi plovil za športne dneve oz. rekreacijo v sklopu šolskih aktivnosti in najemi plovil za podjetja in društva.

Bogato dogajanje pa se začenja že jutri. Zavod Novo mesto namreč pripravlja Dan in noč na Krki, ki bo jutri od 15. do 24. ure potekal na treh prizoriščih, in sicer na parkirišču pred Gostiščem Loka (koncert KLAPE KAMPANEL), na košarkarskih igriščih (koncert EL KACHON, ŠINOBUSI, BOOTZER) in na odru pred Mladinskim centrom Oton (DIJAŠKI KOLEKTIVC).

Dnevni program bo potekal od 15. ure naprej tudi na igriščih na Loki, kjer se bo odvijala delavnica risanja karikatur, na voljo bodo hamburgerji, ob 18:00 pa bo koncert BEFORE TIME.

Iz ekoloških razlogov tako kot zadnja leta tudi letos svečk ne bodo spuščali po reki Krki.

V soboto bo od 9. do 15. ure potekal dogodek Krka živi, ki od 9. do 215. ure prinaša Dan odprtih vrat aktivnosti ob, na in v Krki, ki jih ponujajo različna društva, klubi in organizacije, združene v partnerskem projektu Krka ŽIVI!. Takrat pa bo ob 14h potekal tudi 3. Sup pokal Slovenije.

V Športnem parku Loka bodo istočasno potekala športna tekmovanja zaposlenih v Tovarni zdravil Krka. Skozi ves dan bo na Mestni plaži potekala predstavitev plovil podjetja Elan.

Novo mesto - moje mesto, 16.6.2022