Ilyushin Il-96-300 Svet24.si

"Putinovo letalo" pristalo v Švici

profimedia-0370438252 Svet24.si

Slovenska družina z regresom na jahto

nova24tv, sds, janez-janša, boris-tomašič Necenzurirano

Madžari prodali Nova24TV. Razkrivamo, kdo je ...

kdo vam laze1 Reporter.si

Bumerang za Tomašiča: tožilstvo že preiskuje ...

roglic 22 pm Ekipa24.si

Primož Roglič osupnil s podrobnostmi glede ...

mark Zuckerberg Odkrito.si

Konec ali novi začetek!?

Roglič Ekipa24.si

Ste že videli to?!? Tako si Primož Roglič ...

Moje mesto

Novo mesto - moje mesto

Piše: R.K.

Čas objave:
21.06.2022 13:02

Hrvaško kulturno združenje Novo mesto je nedavno v veliki dvorani Kulturnega centra Janeza Trdine svečano obeležilo 30 let neprekinjenega delovanja društva.

Članom združenja in predsedniku Vladimirju Pobežinu je v imenu Mestne občine Novo mesto čestital podžupan Boštjan Grobler ter izročil priznanje za dolgoletno delovanje in ohranjanje kulturnega izročila njihovega matičnega naroda.
V svojem nagovoru je podžupan poudaril, da so skozi tisočletja do današnjih dni mesto gradili poleg domačinov in staroselcev tudi narodi, ki so se doselili iz različnih krajev sveta ter našli domovanje v našem mestu. Tako tudi Hrvati, ki so našli službo v novomeški občini, ustvarili svoj dom in družino ter ostali tukaj, čeprav so morda mislili, da je začasno.
V bogatem kulturnem programu je nastopila vokalna skupina Hrvatski pleter in literarni ustvarjalec Josip Fabina, ki delujejo v okviru združenja ter gostje David Bratić, Tamburaška skupina Klasje in KUD Kraluš iz Stupnika blizu Zagreba, s folklornimi plesi in glasbo v izvedbi otroške in veteranske plesne skupine ter ansambla, ki predstavlja reprezentančni del društva. Skozi fotografsko projekcijo na odru Trdinove dvorane so se člani spomnili pomembnih mejnikov svojega 30-letnega delovanja ter članov društva, od ustanovitve do danes.

Novo mesto - moje mesto, 21.6.2022