sasa1 Svet24.si

Saša Krajnc: Nisem človek z oklepom!

vodna tromba, Halkidiki Svet24.si

VIDEO: Panika na grški plaži, kopalce ...

20210503-01058074 Necenzurirano

Basen o novinarstvu #kolumna

boxer oklepnik rheinmetall defense Reporter.si

Razmetavanje z milijoni: Slovenija kupuje ...

predor Ekipa24.si

Grozljivka v predoru! To naj bi bile okoliščine,...

Josip Tratnjak Njena.si

Ljubezen na vasi: Josip nima sreče

slovenija kosarka reprezentanca Ekipa24.si

Nepričakovano! Košarkarska reprezentanca ostala ...

Moje mesto

Novo mesto - moje mesto

Piše: R.K.

Čas objave:
28.07.2022 12:52

Osnovna šola Šmihel v sodelovanju s podjetjem PPG danes pripravlja družabni dogodek - prostovoljno akcijo, ki se bo začela ob 14. uri. Prisotni bodo učitelji, otroci in starši, delavci podjetja PPG, prostovoljci trgovske družbe TopDom, delavci pogodbenega izvajalca.

Podjetje PPG je letošnji julij namenil Osnovni šoli Šmihel, saj želi z iniciativo Nova barva za Nov začetek ponovno navdihniti učence in učitelje, ko se po izzivih, s katerimi so se soočali med pandemijo COVID-19, vračajo v učne prostore. V okolju, kjer so prisotni in delujejo zaposleni v podjetju PPG, bodo s pomočjo sodelovanja šol prenovili več kot 25 šol po vsem svetu. Od začetka programa leta 2015 so zaključili že več kot 300 projektov v več kot 40 državah.

Znotraj programa Colorful Communities, ki prikazuje način razmišljanja zaposlenih v podjetju, bodo obnovini oziroma prepleskali vse učilnice in hodnike na Osnovni šoli Šmihel.

Pogodbeni izvajalec je že pričel z delom in trenutni načrt je, da ga zaključi do 28. julija. Na ta dan bodo prostovoljci prepleskali hodnik znotraj šole, prebarvali zunanja igrala in posadili drevesa v okolici šole. Znotraj projekta bo namenjen del sredstev tudi za nakup športne opreme, ki bo dostavljena na dan družabnega dogodka (oprema za odbojko, namizni tenis, košarkarski obroči, žoge ...).

Novo mesto - moje mesto, 28.7.2022