Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

Taylor Swift Svet24.si

Nov album Taylor Swift – 31 pesmi, vsaka s ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Tekmovalci Kmetija 2023 Njena.si

Tekmovalka Kmetije se je poročila

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Moje mesto

Novo mesto - moje mesto

Piše: R.K.

Čas objave:
28.07.2022 12:52

Osnovna šola Šmihel v sodelovanju s podjetjem PPG danes pripravlja družabni dogodek - prostovoljno akcijo, ki se bo začela ob 14. uri. Prisotni bodo učitelji, otroci in starši, delavci podjetja PPG, prostovoljci trgovske družbe TopDom, delavci pogodbenega izvajalca.

Podjetje PPG je letošnji julij namenil Osnovni šoli Šmihel, saj želi z iniciativo Nova barva za Nov začetek ponovno navdihniti učence in učitelje, ko se po izzivih, s katerimi so se soočali med pandemijo COVID-19, vračajo v učne prostore. V okolju, kjer so prisotni in delujejo zaposleni v podjetju PPG, bodo s pomočjo sodelovanja šol prenovili več kot 25 šol po vsem svetu. Od začetka programa leta 2015 so zaključili že več kot 300 projektov v več kot 40 državah.

Znotraj programa Colorful Communities, ki prikazuje način razmišljanja zaposlenih v podjetju, bodo obnovini oziroma prepleskali vse učilnice in hodnike na Osnovni šoli Šmihel.

Pogodbeni izvajalec je že pričel z delom in trenutni načrt je, da ga zaključi do 28. julija. Na ta dan bodo prostovoljci prepleskali hodnik znotraj šole, prebarvali zunanja igrala in posadili drevesa v okolici šole. Znotraj projekta bo namenjen del sredstev tudi za nakup športne opreme, ki bo dostavljena na dan družabnega dogodka (oprema za odbojko, namizni tenis, košarkarski obroči, žoge ...).

Novo mesto - moje mesto, 28.7.2022